UPDATE Un nou caz de gripă porcină a fost confirmat la Ploieşti. Pacienta este tot o gravidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou caz de gripă porcină a fost confirmat, fiind vorba despre o femeie care se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase „Movila" din Ploieşti.

Ora 13.30

Tânăra de 20 de ani care a fost diagnosticată cu A H1N1 şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase „Movila" Ploieşti este însărcinată în 31 de săptămâni.

Ea s-a prezentat singură la unitatea medicală pentru că nu se simţea bine, având o infecţie urinară.

Cătălin Vişean, directorul spitalului spune că gravida a fost internată la „Movila" pentru că starea ei de sănătate a permis acest lucru.

„Cealaltă gravidă care a fost adusă, săptămâna trecută, la noi, de la Maternitate, avea insuficienţă respiratorie şi trebuia dusă la un spital cu secţie de  Terapie Intensivă", explică managerul Spitalului „Movila".

Ora 12.40

Cu toate că, în cursul zilei de vineri, reprezentanţii Spitalului „Movila" şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au fost contactaţi în repetate rânduri  pentru a oferi mai multe detalii în legătură cu noua suspiciune de gripă porcină, abia astăzi autorităţile locale au dat detalii legate de acest nou caz.

Ora 11.40

O femeie de 20 de ani s-a prezentat pe 18 ianuarie la Spitalul de Boli Infecţioase „Movila" din Ploieşti, unde a fost diagosticată cu o infecţie urinară şi gripă, fiind suspectă de AH1N1.

Imediat după internare, fata, care este din Gura Vitioarei, a primit tratament specific pentru cele două afecţiuni.

În urma testelor trimise de angajaţii spitalului, vineri, la Institutul „Cantacuzino" din Bucureşti, suspiciunea de AH1N1 a fost confirmată.

Acum, starea de sănătate a fetei este bună, pacienta urmând a fi externată în câteva zile.

„Tânăra nu a avut contact cu persoana infestată cu AH1N1 care a decedat săptămâna trecută", spune Cătălin Vişean, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Movila".

Gravidă decedată din cazua gripei porcine

Elena Tameş, de 23 de ani, din Cărbuneşti, a murit în data de 18 ianuarie,  la Maternitatea Ploieşti, fiind primul caz de gripă porcină confirmat în acest an, în Prahova.

După ce a fost spitalizată mai multe zile la Maternitate, fata, care era însărcinată în şapte luni, a fost adusă cu Ambulanţa la Spitalul „Movila", pentru tratament de specialitate.

Ea nu a putut fi internată aici din cauză că unitatea medicală nu dispune de o secţie de Terapie Intesivă, starea de sănătate a tinerei necesitând internarea pe această secţie.

Secţie de ATI la "Movila"

A fost nevoie ca Elena Tameş să moară pentru ca autorităţile locale să ia măsuri pentru dotarea corespunzătoare a unităţii medicale.

„S-au purtat discuţii cu reprezentanţii Primăriei pentru înfiinţarea unei secţii ATI în cadrul spitalului de boli infecţioase. Noi dispunem de terenul necesar pentru construirea acestei secţii", completează Cătălin Vişean.

Ora 10.30

Femeia care este dintr-o comună din Prahova se află internată acum la Spitalul de Boli Infecţioase „Movila" din Ploieşti.

În urma testelor trimise de angajaţii spitalului, vineri, la Institutul „Cantacuzino" din Bucureşti, suspiciunea de AH1N1 a fost confirmată.

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite