UPDATE Apel fals la 112 privind găsirea trupului pilotul planorului dispărut de la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planorul dispărut este căutat în mai multe judeţe. FOTO arhivă Adevărul
Planorul dispărut este căutat în mai multe judeţe. FOTO arhivă Adevărul

Un pilot dat dispărut de joi, după ce a zburat cu un planor de la Aerodromul Ghimbav din Braşov, este căutat de salvatori în patru judeţe. Un apel fals la 112 indica faptul că trupul acestuia a fost găsit în munţii Ciucaş

UPDATE ORA 15.30

Secretarul de stat Raed Arafat a intervenit public spunând că apelul la 112 privind găsirea trupului pilotului în munţii Ciucaş a fost fals. O femeie care s-ar fi aflat la cules de afine a sunat la numărul unic de urgenţă spunând că a găsit pilotul şi resturile avoinului.

După ce au ajuns la locul indicat, salvatorii nu au găsit nimic.

Căutările continuă, iar autorităţile fac apel la toţi cei care au informaţii despre incident să furnizeze aspecte reale, orice întârziere putând fi fatală.

PDATE ORA 13.30

Potrivit ultimelor informaţii ale salvatorilor, pilotul dat dispărut cu planorul a fost găsit mort în munţii Ciucaş, pe versantul dinspre Braşov al vârfului.

Zona este situată la limita judeţelor Braşov şi Prahova. Reprezentanţii Salvamont Braşov au precizat: „Corpul pilotului a fost găsit de o localnică care era la cules de afine. Zona este situată în apropiere de localitatea Tărlungeni, cadavrul fiind în apropiere de aparatul de zbor. Echipele Salvamont au plecat să recupereze trupul pilotului”.

Mai multe echipe au plecat spre locul unde acesta s-a prăbuşit. Mircea Crăciun avea 56 de ani şi mii de ore de zbor la activ.

UPDATE ORA 13.00

Reprezentanţii ai ISU Prahova au precizat pentru Adevărul că în Prahova se desfăşoară căutări pe o arie extrem de întinsă, care cuprinde zonele Vârful Omu, Babele, Azuga, Prislop, Coştila, dar şi Munţii Baiului - Valea Doftanei.

La căutări participă doar de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova 123 de pompieri cu 7 autospeciale, la care se adaugă jandarmi, jandarmi montani, salvamontişti, voluntari de la ISU Prahova şi oameni din aceste zone.

ORA 09.30

Mai multe echipe formate din jandarmi montani şi salvamontişti, dar şi patru avioane şi cinci elicoptere, de la aeroclubul de la Ghimbav şi MApN, au început căutările pilotului dispărut de joi cu un planor, în judeţele Braşov, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

La manşa planorului era unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de planoare, Mircea Crăciun. Aeroplanul a fost lansat deasupra staţiunii Poiana Braşov, iar ultimul semnal prin GSM a fost primit prin releul de la Predeal.

Deşi planorul a dispărut joi, în jurul orei 12.30, alarma a fost dată de ROMATSA abia în jurul orei 22.00. Planorul are o raza de zbor de peste 200 de kilometri, motiv pentru care cercetările sunt îngreunate, având în vedere că este o arie extrem de întinsă.

Având în vedere că nu există semna GSM, salvatorii presupun că aparatul s-a prăbuşit sau a aterizat forţat într-o zonă nelocuită, cel mai probabil în munţi.

Pe aceeaşi temă

A dispărut un aeroplan. Căutarea pilotului se face pe o rază de 200 de kilometri

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite