Un preot, profesor de relige, a demisionat după ce a fost acuzat că a agresat o elevă de clasa a III-a

0
0

Un preot din comuna prahoveană Lapoş şi-a dat demisia de la şcoala unde preda religie după ce a fost acuzat că a lovit cu palma o elevă din clasa a III-a.

Potrivit unui raport al ”Avocatului Poporului”, preotul incriminat că a lovit o elevă în timpul orei, a demisionat din calitatea de profesor de religie.

Incidentul s-a petrecut în luna martie a acestui an. Atunci mama unei eleve în vârstă de 11 ani a reclamat faptul că preotul din comuna Lapoş, care preda şi religie la şcoala din localitate, i-a lovit fiica şi a obligat-o să stea în picioare pe tot parcursul orei de curs. Femeia a depus reclamaţia doar la Primăria comunei Lapoş, nu şi la Poliţie.

Informaţia a apărut în presă, iar un reprezentant al  ”Avocatul Poporului” a făcut verificări la şcoala unde s-a petrecut incindentul.

”Drept urmare, potrivit procedurii menţionate a fost convocat comisia de cercetare discpiplinară care în data de 1. 04.2019 a decis sancţionarea cu avertisment scris a profesorului de religie. În aceeaşi zi, profesorul de religie a depus la conducerea şcolii o cerere prin care a solicitat încetarea contractului de muncă începând cu data de 1.04.2019 prin acordul părţilor, aceasta fiind aprobată de conducerea şcolii”, se arată în raportul ”Avocatului Poporului”.

Potrivit aceluiaşi document, eleva agresată de către preot nu a primit consiliere psihologică. Reprezentanţii şcolii au invocat faptul că ”nu s-a impus solicitarea unei evaluări psihologice sau consiliere psihologică pentru eleva implicată în incident, nefiind manifestate schimbări în comportamentul acesteia nici la orele de curs şi nici în afara programuli şcolar”.

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite