Un fost şef al Gărzii Financiare, trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandu Nicolae, fost şef al Gărzii Finanicare Dâmboviţa, judecat pentru fapte de corupţie FOTO Dana Mihai
Sandu Nicolae, fost şef al Gărzii Finanicare Dâmboviţa, judecat pentru fapte de corupţie FOTO Dana Mihai

Sandu Nicolae, fost şef al Gărzii Financiare Dâmboviţa, a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Ploieşti într-un dosar de corupţie. Nicolae este acuzat că a cerut şi primit bani de la un om de afaceri. În schimbul banilor, afaceristul ar fi scăpat de controlul inspectorilor din cadrul Gărzii Financiare.

Conform unui comunicat remis presei de DNA,  “Sandu Nicolae, în calitate de comisar şef în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Dâmboviţa, în mod direct, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) plata unor materiale de construcţii în sumă de 20.383 lei, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord, factura în cauză fiind achitată la data de 19 august 2013.
Inculpatul a pretins şi primit foloasele respective pentru a nu dispune subordonaţilor săi efectuarea de controale la societăţile martorului dar şi în scopul îndeplinirii de către personalul din subordine a unor atribuţii de serviciu, privind desigilarea cu celeritate a mijloacelor de transport ce aduceau în România ambalaje necesare firmelor omului de afaceri”, se arată în documentul citat.

Dosarul fostului şef al Gărzii Financiare se află pe rolul instanţei penale a Tribunalul Dâmboviţa. Nicolae va fi judecat în stare de libertate.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite