Transport în comun, pe bani, pentru pensionarii bogaţi din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Veste proastă pentru pensionarii din Ploieşti, cu venituri de peste 3.000 de lei. Aceştia nu vor mai putea circula gratuit,  începând de astăzi, pe mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti.

Măsura a fost votată ieri de consilierii locali din Ploieşti care au decis că pensionarii cu venituri substanţiale îşi pot plăti un abonament lunar sau călătoriile zilnice pe mijloacele RATP. În motivarea hotărârii s-a arătat, printre altele, că nu se doreşte crearea unei stări de dependenţă pentru anumite categorii de cetăţeni faţă de protecţia socială.

Până acum, beneficiau de gratuitate toţi pensionarii, indiferent de venituri, dar şi femei cu vârste de peste 65 de ani şi bărbaţi de peste 70 de ani, care nu aveau nici un fel de venit.

Potrivit unui raport al regiei de transport ploieştene, din numărul total de călători transportaţi de RATP Ploieşti, 74% sunt beneficiari de protecţie socială - categoriile menţionate mai sus, dar şi persoane cu dizabilităţi, revoluţionari, elevi şi studenţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite