Telegondola din Sinaia se extinde. Proiectul va uni cele două domenii schiabile din staţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul va fi dezvoltat între Cota 1400 şi Vârful Furnica. FOTO Adevărul
Proiectul va fi dezvoltat între Cota 1400 şi Vârful Furnica. FOTO Adevărul

“Telegondola Sinaia –Tronson 2” este un proiect prin care vor fi unite celor două zone schiabiIe din Sinaia, Zona Valea Dorului – Valea Soarelui şi Zona Cota 1400.

Realizarea tronsonului doi al telegondolei, Cota 1400- Vârful Furnica, a intrat în linie dreaptă, după ce consilierii locali din Sinaia au aprobat în şedinţă extraordinară documentaţia tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate.

Am început anul 2014 cu un proiect foarte important pentru Sinaia. Tronsonul 2 al telegondolei intră în linie dreaptă. Nimeni şi nimic nu va mai sta în calea dezvoltării unicului domeniu schiabil integrat de altitudine din România“,  spus Vlad Oprea, primarul staţiunii.

Din punct de vedere tehnic, staţia inferioară, de îmbarcare pentru schiori şi turişti, va fi amplasată la altitudinea de circa 1433 m, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de staţia superioară a primului tronson.

Staţia superioară, de debarcare pentru schiori şi turişti, va fi amplasată la circa 160 m sud-est de Vârful Furnica (2101,31 m), la o distanţă de 240 de metri de staţia superioară a Telescaunului Valea Soarelui, la altitudinea de 2003 m.

Capacitatea de transport a telegondolei va fi de 1500 de persoane pe oră pentru sezonul de iarnă, 41 de gondole de câte 8 locuri.

Prin realizarea acestui proiect vor fi unite celor două zone schiabiIe din Sinaia, Zona Valea Dorului – Valea Soarelui şi zona Cota 1400.

Alte articole recomandate

Telegondola spre Poiana Braşov ar putea fi realizată cu fonduri europene

Tarife majorate la instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia


 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite