Sinaia, mai scumpă pentru schiori la iarnă. Tarife majorate la instalaţiile de transport pe cablu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiorii vor plăti mai mult în această iarnă la instalaţiile de cablu de pe pârtiile din Sinaia. FOTO Adevărul
Schiorii vor plăti mai mult în această iarnă la instalaţiile de cablu de pe pârtiile din Sinaia. FOTO Adevărul

Preţurile la telegondolă, skilift şi telescaun vor fi mai mari în sezonul de schi 2013-2014 la Sinaia, singura staţiune din ţară cu domeniu schiabil de altitudine. Sezonul de schi se deschide oficial pe 20 decembrie

Transport Urban Sinaia, societatea care administrează Telegondola Sinaia, Skiliftul Pârtia Nouă şi Telescaunul Soarelui va practica din 15 decembrie tarife majorate pentru instalaţiile de transport pe cablu.
 
Astfel, pentru o cursă cu telegondola Sinaia, adulţii plătesc 20 de lei, faţă de 18 lei sezonul trecut, şi 34 de lei, în loc de 30 de lei pentru dus-întors. Copiii au reduceri, astfel că aceştia plătesc 13 lei (cu 1 leu mai mult faţă de iarna trecută), şi 25 de lei pentru dus-întors (cu 2 lei mai mult).

O cursă cu skiliftul, între  Cota 1000 şi Pârtia TeleGondola Sinaia, a rămas cu preţuri nemodificate şi costă şi sezonul acesta 4 lei.

O cursă cu telescaunul de pe Valea Soarelui costă 18 lei, în loc de 14 lei sezonul trecut - adulţi şi 13 lei, în loc de 10 lei – copiii. 

Un SkiPass (cartele cu Puncte) pentru TeleGondola Sinaia, Baby Lift Gondola şi Telescaun Valea Soarelui costă iarna aceasta 70 de lei, în loc de 60 de lei pentru 24 de puncte (adulţi). Pentru copii a rămas acelaşi tarfi - 50 de lei.

Cel mai scump skipass este cel de 300 de puncte şi va costa 600 de lei (în loc de 565 de lei) adulţi şi 475 de lei copii (iarna trecută a fost 445 de lei).

O urcare cu Telegondola Sinaia anulează 8 puncte, o coborâre, patru puncte, o urcare cu Telescaunul Soarelui anulează 6 puncte, pe când o urcare cu skilift-ul Pârtia Nouă anulează 2 puncte.

O cartelă pentru aceste instalaţii, de o jumătate de zi, după ora 14.00 (late skipass) costă 60 de lei pentru un adult, iar una de o zi 135 de lei.

Staţiunea Sinaia deţine singurul domeniu schiabil de altitudine din România, având 20 de pârtii şi trasee de schi, respectiv 20 kilometri schiabili. Sezonul de iarnă se deschide oficial la Sinaia pe 20 decembrie.

Vă mai recomandăm

FOTO Sărbători cosmopolite pe Valea Prahovei. Peste 60% din locuri sunt deja rezervate

FOTO Pietonii evită pasarelele de pe Valea Prahovei. Fac slalom pe DN 1 sau arată certificate medicale pentru a folosi trecerea pentru persoane cu dizabilităţi
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite