Sute de prahoveni au ajuns la spital din cauza excesului de mâncare şi băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi prahoveni au petrecut Crăciunul în spital
Mulţi prahoveni au petrecut Crăciunul în spital

Spre deosebire de alţi ani, acum, medicii s-au confruntat şi cu foarte multe agresiuni care au provocat traumatisme multiple prin folosirea unor obiecte ascuţite.

Aproape 1.000 de solicitări au primit medicii de la Serviciul de Ambulanţă Prahova în aceste zile, cu aproximativ 40% mai multe decât într-un weekend normal.

„În seara de Ajun am avut foarte multe agresiuni, cu traumatisme prin lovire, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice. Multe astfel de incidente s-au petrecut în zona discotecilor. Majoritatea cazurilor s-au înregistrat în municipiul Ploieşti şi în localităţile Strejnic şi Urlaţi", ne-a declarat doctorul Daniel Nicolae, director al Serviciului de Ambulanţă Prahova. În prima zi de Crăciun, la numărul unic de urgenţe 112 s-au primit 332 solicitări, maximul înregistrat în cele trei zile de sărbători.

Şase persoane au încercat să se sinucidă

„De Crăciun au predominat afecţiunile digestive şi cardio-vasculare", a mai precizat Daniel Nicolae. Nu au lipsit nici tentativele de suicid. Pe 25 decembrie, doi prahoveni au vrut să-şi pună capăt zilelor, iar pe 26 decembrie patru persoane au ingerat mai multe pastile pentru a nu se mai trezi a doua zi. Medicii au reuşit să ajungă la timp la solicitări pentru a le acorda primul ajutor pacienţilor care se hătărâseră să renunţe la viaţă chiar de Crăciun.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost internate în ultimele zile mai multe persoane care au acuzat diverse afecţiuni în urma consumului de alcool şi mâncare. „Am avut pacienţi cu ulcere în criză, colici biliare, ciroze hepatice. Cele mai grave cazuri au ajuns la secţia de chirurgie, iar ceilalţi pacienţi au fost internaţi la boli interne, acolo unde li se acordă un tratament adecvat", ne-a declarat doctorul Florin Puşcariu, director medical la Spitalul Judeţean. 

„M-am internat a doua zi de Crăciun din cauza unei crize pe care am avut-o. Eu sunt bolnavă de ciroză şi, probabil, din cauza efortului pe care l-am făcut zilele acestea, boala s-a agravat. Este adevărat că am făcut şi mâncare, bucatele tradiţionale, şi am mai gustat din acestea, deşi trebuia să ţin un regim destul de strict", ne-a spus Olimpia Budeanu, internată la secţia de boli interne a Spitalului Judeţean.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite