Sute de bătrâni s-au înghesuit la Casa de Pensii Prahova ca să ceară recalcularea CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii au făcut cozi la ghişee Foto: Adevărul Ploieşti
Pensionarii au făcut cozi la ghişee Foto: Adevărul Ploieşti

Câteva zeci de pensionari din Ploieşti şi din împrejurimi s-au prezentat, miercuri dimineaţă, la ghişeele Casei de Pensii Prahova, pentru a cere recalcularea cotei de asigurări de sănătate. Oamenii au primit un răspuns mai puţin aşteptat

Mai bine de 100 de pensionari au venit, miercuri, încă de la primele ore, la Casa de Pensii Prahova, pentru a depune cereri scrise în vederea recalculării cotei CAS, în urma hotărârii Curţii Constituţionale care prevede că respectiva cotă, de 5,5 %, se va aplica doar pentru sumele care trec de plafonul de 740 de lei.

Mulţi dintre bătrâni solicită recalcularea din urmă a acestor sume şi restituirea diferenţei de cotă. Pensionarii au fost revoltaţi să afle că, la Casa de Pensii Prahova, funcţionarii le-au spus că nu este nevoie să le primească solicitările. Ulterior, conducerea instituţiei a lămurit misterul, precizând că va face modificările necesare în mod automat.

„Având în vedere avalanşa de cereri prin care pensionarii solicită încetarea reţinerii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi restituirea sumelor reţinute, cu acest titlu, din ianuarie 2011 până la zi, inclusiv actualizarea cu indicele preţurilor de consum, ţinând seama de precizările de mai sus, precum şi de faptul că noua modalitate de calcul al acestor contribuţii se va aplica în mod automat pentru toţi pensionarii din categoria avută în vedere, precizăm că nu este nevoie de depunerea unor cereri. După publicarea, în Monitorul Oficial, a deciziilor Curţii Constituţionale, CNPP va proceda la punerea în aplicare a dispoziţiilor acestora", se arată într-un comunicat al Casei de Pensii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite