„Suflete moarte“, o dramatizare după Gogol, în avanpremieră la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avanpremiera este programată pentru seara de 16 octombrie. FOTO Adevărul Ploieşti
Avanpremiera este programată pentru seara de 16 octombrie. FOTO Adevărul Ploieşti

O piesă nouă va putea fi urmărită în această stagiune la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, „Suflete moarte“ o dramatizare de Mihail Bulgakov după Gogol, a cărei avanpremieră este programată miercuri

Cel mai nou spectacol al actorilor de la teatrul din Ploieşti va putea fi urmărit miercuri, în avanpremieră, de la ora 18.30.

Piesa „Suflete moarte“, o dramatizare de Mihail Bulgakov, după N.V.Gogol, în traducerea Izoldei Virsta este regizată de Alexandru Dabija după scenariul Andradei Chiriac.

Povestea urmăreşte isprăvile lui Chichikov, un domn din clasa socială medie. Chichikov ajunge într-un oraş mic şi încearcă să-şi facă rapid un nume bun pentru el impresionând mulţii oficiali mărunţi ai oraşului. De asemenea, el speră să se împrietenească cu oraşul, astfel încât să-şi poată duce la îndeplinire cât mai uşor planul său bizar şi misterios de a dobândi "suflete moarte ".

Misiunea macabră a lui Chichikov de a achiziţiona "suflete moarte" este de fapt doar o altă stratagemă complicată pentru a urca pe scara socială. Odată ce dobândeşte destule suflete moarte, el se va retrage la o fermă mare şi va putea lua un împrumut enorm în contul lor, obţinând în cele din urmă marea bogăţie pe care o doreşte.

Chichikov continuă să fie tratat ca un prinţ de oficialii meschini şi o petrecere este organizată în onoarea achiziţiilor sale. Foarte brusc însă se răspândeşte zvonul că iobagii pe care i-a cumpărat sunt toţi morţi şi că el intenţionează să fugă cu fiica guvernatorului. Călătorul căzut acum în dizgraţie este imediat ostracizat de către cei de a căror companie s-a bucurat şi nu are altă opţiune decât să fugă din oraş în dizgraţie.

În piesă joacă Clara Flores, Cristina Moldoveanu, Florentina Năstase, Mihaela Popa, Ada Simionică, Karl Baker, Ioan Coman, Ilie Gâlea şi Ionuţ Vişan.

Vă mai recomandăm

Se deschide a 64-a stagiune a Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti. Toamna vine cu premiere

Donaţie de 300.000 de dolari pentru noul sediu al Teatrului Ciufulici din Ploieşti

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite