Subvenţie (şi) pentru ploieştenii care locuiesc la casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Primăriei Ploieşti caută o variantă să acorde subvenţii la încălzire şi celor care locuiesc la case.  După reabilitarea termică şi subvenţionarea gigacaloriei, mulţi ploieşteni care locuiesc la casă se plâng că Primăria îi „favorizează" pe cei de la bloc

Ploieştenii care locuiesc la casă ar putea beneficia de o subvenţie la încălzire, acordată de Primărie, pe modelul celor pentru gigacalorie. Într-o perioadă în care administraţia locală se ocupă de reabilitarea termică a mai multor blocuri şi mai promite şi că va susţine o parte din costurile la încălzire ale celor de la bloc, mai mulţi ploieşteni de la case s-au declarat discriminaţi. „Până la urmă, toţi plătesc în aceeaşi măsură, ar fi normal ca toţi să beneficieze de condiţii similare", este concluzia la care a ajuns Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului, care a declarat că administrţia locală le va acorda subvenţii şi ploieştenilor de la case.

În momentul de faţă, Primăria încă nu a gândit, până la capăt, şi modul în care va fi pusă în practică ideea, însă până la iarnă ar mai fi timp. „Este o discuţie de mai multă vreme legată de acest subiect. Vrem să găsim o modalitate prin care să acordăm această subvenţie. Este necesar ca şi persoanele de la case să beneficieze de sprijin. Ne gândim la o variantă de lucru care nu are nicio legătură cu Dalkia", a declarat Andrei Volosevici. Cel mai probabil, municipalitatea va oferi jutoare la plata gazelor sau lemnelor.

În momentul de faţă, preţul agentului termic este de 197 de lei pe gigacalorie, însă preţul facturat populaţiei este de numai 139,92 lei, restul fiind acoperit din subvenţie.

Posibilitatea primirii unui sprijin pentru încălzire a stârnit reacţii pozitive din partea celor care stau la casă. „Cei de la bloc scapă, oricum, mult mai ieftin decât noi. Într-o lună de iarnă, noi plătim aproape dublu. Iarna trecută am ajuns la aproape 400 de lei, la gaze. Plus ce am plătit la apă. Era şi cazul să primim şi noi un sprijin", a apreciat Călin Dumitrescu. „Orice ajutor e minunat, fie şi câteva zeci de lei în minus la factură. Suntem pensionari şi nimeni nu ne dă nimic, toţi ne iau. Iarna, ajungem să plătim şi 300 de lei pe lună la gaze", ne-a mărturisit şi Filofteia Spânu.

Separat, mai mulţi ploieşteni ar putea beneficia şi de ajutorul de încălzire, acordat, iarnă de iarnă, printr-o lege privind sprijinirea persoanelor cu venituri modeste. În Ploieşti, iarna trecută, aproximtiv 12.000 de familii au primit acest ajutor la plata lemnelor, a gazelor sau a combustibililor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite