Seful Poliţiei Prahova, cercetat pentru luare de mită, a fost trimis să lucreze în „zona de suport administrativ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Marian Iorga, seful Poliţiei Prahova, acuzat de luare de mită FOTO ziarul incomod
Comisarul şef Marian Iorga, seful Poliţiei Prahova, acuzat de luare de mită FOTO ziarul incomod

Comisarul şef Marian Iorga, comandantul Poliţiei Prahova până joi 8 iulie, a fost suspendat din funcţie, dat fiind calitatea de inculpat într-un dosar de corupţie în care este acuzat de către procurorii DNA de luare de mită.

Conform procedurilor, ofiţerul a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acesta îşi va continua activitatea, potrivit unui comunicat remis presei de MAI, ”în zona de suport administrativ”. Fiind cercetat într-o cauză penală, Marian Iorga nu mai are dreptul să lucreze în zona operativă şi nici să ocupe o funcţie de conducere.

Ca urmare a acestei situaţii, IGPR l-a desemnat la comanda Poliţiei Prahova pe comisarul şef Ginel Preda, prim adjunct al inspectorului şef până joi, 8 iulie 2021.

Marian Iorga este acuzat de către procurorii DNA din Bucureşti că a luat mită un ceas de lux în valoare de aproximativ o mie de euro pentru ”soluţionarea favorabilă a unei sesizări”.

În urma audierilor care au avut loc în cursul zilei de joi, DNA a dispus măsura controlului judiciar pe numele lui Marian Iorga.

În luna iunie, la sediul IJP Prahova au avut loc mai multe controale realizate de Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia Control Intern a IGPR şi Corpul de Control al MAI. Controalele au vizat, potrivit unor surse, activitatea inspectorului şef al Poliţiei Prahova. În paralel au avut loc verificări la IJP Călăraşi, structură a Poliţiei Române, condusă până la începutul anului 2020 de comisarul şef Marian Iorga.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite