Şase români şi doi italieni au fost arestaţi preventiv într-un dosar de furt cu prejudiciu de peste trei milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii români şi italieni sunt acuzaţi că au furat zeci de injectoare din Germania FOTO Poliţia Română/Arhivă
Hoţii români şi italieni sunt acuzaţi că au furat zeci de injectoare din Germania FOTO Poliţia Română/Arhivă

Opt persoane, printre care se află şi doi cetăţeni italieni, au fost arestate preventiv, iar una plasată în control judiciar, într-un dosar care vizează furturi care au avut loc pe teritoriul Germaniei. Prejudiciul în acest caz se ridică la 3,3 milioane de euro.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în staţiunea Buşteni, la domiciliile unui cetăţean bănuit de comiterea faptelor, la cele două adrese fiind identificate şi indisponibilizate mai multe telefoane mobile, laptopuri, precum şi sume de bani.

”În cadrul activităţilor de cercetare desfăşurate, au fost indisponibilizate o autoutilitară, cu care ar fi fost transportaţi europaleţii, un autoturism şi 76.000 de euro”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliţia Prahova.

În acelaşi caz, în baza schimbului de informaţii dintre autorităţile române şi cele germane, poliţiştii din Prahova au identificat, în curtea unui imobil din staţiunea Buşteni, patru europaleţi încărcaţi cu injectoare. În paralel cu ancheta din România, pe teritoriul Germaniei, au fost prinşi în flagrant delict şase cetăţeni români, în timp ce ar fi sustras patru europaleţi încărcaţi cu injectoare.

”În fapt, în perioada martie 2021- aprilie 2022, cei nouă bărbaţi bănuiţi de comiterea faptelor, şapte români şi doi italieni, ar fi sustras dintr-un depozit al unei firme constructoare de injectoare de maşini, de pe teritoriul Germaniei, 40 de europaleţi încărcaţi cu injectoare”, arată sursa citată.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 3,3 milioane de euro, potrivit Poliţiei Prahova. Cei opt hoţi, acuzaţi acum de furt şi tăinuire, au fost arestaţi de Judecătoria Sinaia.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite