Cazul morţii unui bărbat căzut într-un şanţ de canalizare naşte controverse. „Poate l-a aruncat cineva acolo”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şanţul în care a murit un bărbat din comuna prahoveană Floreşti nu ar fi fost semnalizat corespunzător FOTO Diana Frîncu
Şanţul în care a murit un bărbat din comuna prahoveană Floreşti nu ar fi fost semnalizat corespunzător FOTO Diana Frîncu

Dan Lazăr, un bărbat în vârstă de 55 de ani din comuna prahoveană Floreşti, şi-a găsit sfârşitul sâmbătă noaptea, într-un şanţ săpat de o firmă care face lucrări de canalizare în localitate.

Oamenii din sat acuză că groapa nu era semnalizată corespunzător, trasformându-se de săptămâni bune într-o capcană pentru oricine ar fi trecut prin zonă, pe întuneric.

De partea cealaltă, reprezentanţii administraţiei publice locale spun că nu este exclus ca omul să fii fost împins în şanţ sau, mai rău, să fii fost victima unui accident rutier, iar şoferul vinovat să-l fi aruncat în groapă pentru a scăpa de acuzaţii.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă, 16 iulie 2022, în jurul orelor 22.00. Bărbatul, cunoscut în sat drept consumator de alcool, se pare că ar fi petrecut ceva timp în curtea unui vecin, iar la întoarcere spre casă a căzut în şanţul săpat de muncitorii care lucrează la canalizarea comunei. În cădere bărbatul s-a lovit la cap, fiind scos din groapă de către localnici. Rana de la cap i-a fost fatală, echipajul de intervenţie care a fost solicitat la faţa locului, constatând decesul.

Potrivit Primăriei Floreşti, lucrarea este începută de acum aproximativ două luni, iar victima care locuia în zonă ştia sigur că pe trotuar se fac săpături. În plus, susţine Simona David, primarul comunei, groapa ar fi fost semnalizată. Cetăţenii din zonă susţin contrariul şi spun că plasa care împrejmuieşte acum şantierul a fost montată după tragicul eveniment.

„Oamenii spun fel şi fel de lucruri, se discută multe variante la noi în localitatea. Ideea este că la faţa locului au venit cei de la poliţie, iar aceştia spun că au găsit locul împrejmuit. Aş zice să aşteptăm să se finalizeze această anchetă”, a declarat Simona David.

Primarul comunei spune că în cazul de faţă se vehiculează şi alte variante decât cea a unui accident. David lasă să se înţeleagă faptul că bărbatul respectiv ar fi putut fi împins de către cineva în şanţ sau, mai rău, ar fi fost victima unui accident rutier.

„Sunt variante. Unii spun că acea persoană nu a fost văzută căzând. Se pare că a găsit-o acolo, în şanţul respectiv. Doamne, fereşte, nu vrem să ne gândim la altceva. Poate să fii împins-o, să fii fost vreun accident, o fi luat-o şi aruncat-o acolo. Este considerată moarte suspectă”, a declarat Simona David.

Cadavrul bărbatului se află acum la Serviciul de Medicină Legală din Prahova unde medicii legşiti vor face necropsia care vor stabili cauzele decesului.

Şanţul în care şi-a găsit sfârşitul un cetăţean din comuna Floreşti era semnalizat cu o plasă 

barbat mort sant canalizare floresti prahova

Edilul comunei insistă că zona unde se efectuau săpături era împrejmuită şi semnalizată. Simona David a explicat că în zona Novăceşti, unde s-a petrecut tragedia, se fac săpături pentru canalizare, „pe partea dreaptă cum ne uităm spre localitatea Măgureni”, şanţul fiind săpat pe trotuar. Lucrarea este începută de aproximativ şase, şapte săptămâni, conform afirmaţiilor primarului.

„Aşteptăm şi noi să vedem ce se întâmplă, pentru că oamenii vorbesc multe. Mai devreme spunea cineva că nu vrea să iasă la poartă persoana la care s-a dus (victima n.r.) şi a consumat alcool. Să vină să spună când a plecat, cum a plecat. Deja apar multe semne de întrebare şi nu aş vrea să mă pronunţ înaintea organelor de anchetă”, a declarat primariţa.

Pe de altă parte, unii dintre localnici susţin că şanţul în care şi-a găsit sfârşitul Dan Lazăr nu era semnalizat. O plasă de protecţie ar fi fost montată imediat după producerea tragediei, dar acest gard improvizat ar fi fost deja culcat la pământ de vânt şi oricum nu ar fi putut împiedica un accident.

„Din cauza lucrărilor care sunt făcute de mântuială în comuna Floreşti, lucrări de canalizare, în această seară acum 15 minute a murit un om. Lucrarea pentru canalizare a fost făcută în satul Novaceşti, iar acea groapă nu era imprejmuită şi nici semnalizata. Poate de data aceasta, poliţia îşi va face treaba şi va găsi vinovaţii. Dan Lazăr se numeşte acea persoană. Dumnezeu sa-l odihnească!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Lucia Marghiolescu, consilier local.

Poliţia a anunţat la o zi de la producerea tragediei că în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Vă recomandăm şi:

Cine era tânărul portughez mort în Bucegi, trăsnit de fulger. Ghidul montan care l-a însoţit, acuzat că a ignorat avertizările meteo

A început operaţiunea de recuperare a cadavrului turistului portughez lovit de trăsnet, în Bucegi VIDEO

PloieştiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite