Salvamont Sinaia se va dota cu o dronă, care le va duce victimelor alimente și truse de prim ajutor

0
Publicat:

Autoritățile vor achiziționa o dronă dotată cu o cameră și microfon cu ajutorul căreia salvatorii vor putea comunica cu victimele. Totodată, drona va transporta alimente și o trusă de prim ajutor.

FOTO Salvamont România
FOTO Salvamont România

Până în prezent, 16 județe din România și-au dotat echipele de salvare montană cu astfel de drone. „Această achiziție face parte dintr-un proiect mult mai amplu.

Sunt drone strict necesare pentru activitatea noastră, pe lângă celelalte elemente, transport de echipamente, iluminare, difuzor cu care se vorbește cu turiștii. Poate principala caracteristică a acestor drone este faptul că pot fi folosite într-un program de căutare-salvare cu inteligență artificială, program implementat în premieră mondială în România, la nivel național, de către Salvamont.

Deci, prin înființarea centrului național de analiza datelor colectate de drone, România, prin Salvamont, este unul dintre liderii mondiali în dezvoltare în acest domeniu”, a explicat Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, la Digi24.

El a mai explicat că „de la mijlocul lunii viitoare, 11 județe din România vor avea centre locale de analiză a imaginilor surprinse de drone”.

Dronele au fost testate și în caz de avalanșă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite