Un turist care a alunecat pe gheaţă o sută de metri, în Pietrosul Rodnei, a fost ajutat de salvamontişti VIDEO

0
Publicat:

Salvamontiștii din Borşa, județul Maramureș, au fost solicitaţi, sâmbătă seară, să intervină pentru salvarea unui turist accidentat, aflat în Pietrosul Rodnei, deasupra lacului Iezer. Victima, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Călăraşi, a alunecat aproximativ o sută de metri pe stratul de zăpadă îngheţat şi a suferit o posibilă fractură de gleznă.

Sâmbătă seară, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa au fost solicitați să intervină pentru acordarea primului ajutor în cazul unui turist accidentat, aflat în Pietrosul Rodnei, deasupra lacului Iezer.

La aproximativ o oră și jumătate de la primirea apelului, cinci salvatori montani au ajuns la fața locului, echipa suport rămânând în așteptare.

Turistul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Călărași, a alunecat pe stratul de zăpadă înghețat, aproximativ o sută de metri și a suferit o posibilă fractură de gleznă dreaptă.

Salvatorii montani i-au acordat acestuia primul ajutor. Bărbatul a fost coborât în maximă siguranță la baza muntelui cu Targa UT2000 și predat echipajului SMURD, venit la solicitarea salvatorilor montani din Borșa.

Salvamontiștii din Borșa le recomandă turiștilor care aleg traseele din zonă să fie dotați corespunzător, să anunțe la cabană plecarea și itinerariul ales, să nu plece singuri la drum și să se intereseze în prealabil despre acoperirea rețelelor de telefonie mobilă pentru zona vizată.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite