Românul condamnat la moarte în Malaezia este din comuna prahoveană Telega. Vecinii îl ştiau de băiat bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Gologan. FOTO Facebook
Ionuţ Gologan. FOTO Facebook

Ionuţ Alexandru Gologan, tânărul în vârstă de 21 de ani condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, este din comuna Telega, din Prahova. Rudele şi vecinii de acasă au aflat despre condamnarea sa la moarte miercuri dimineaţă, din presă.

UPDATE ORA 17.00

Ionuţ Alexandru Gologan era cunoscut în comuna prahoveană Telega ca un băiat liniştit, respectuos şi foarte bun la şcoală. Cum părinţii s-au despărţit de peste 10 ani, a fost crescut de bunica paternă, din pensia căreia trăia inclusiv tatăl lui Ionuţ.

După şcoală, Ionuţ a muncit în Italia şi apoi în Germania, unde, bănuiesc cunoscuţii lui, a fost racolat de un anturaj dubios şi astfel a intrat în reţeaua de traficanţi de droguri.

Ionuţ lucra în ultima vreme ca şofer cu jumătate de normă pentru o firmă de transporturi din Germania. El este suspectat că ar fi făcut trafic cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamină, descoperită la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, la 26 iunie anul trecut. De atunci, ionuţ a fost închis în Malaezia.

Ionuţ a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru trafic de droguri, dar decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţă, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Tânărul a demarat procedura apelului împotriva hotărârii de condamnare la moarte.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a dispus convocarea la sediul MAE a reprezentantului ambasadei Malaeziei la Bucureşti pentru a transmite un apel către autorităţile malaeziene pentru evitarea pedepsei capitale pentru cetăţeanul român, din perspectiva faptului că statele din Uniunea Europeană au renunţat la această sancţiune maximă.

ORA 12.20

Tânărul provenea dintr-o familie dezorganizată, părinţii săi fiind divorţaţi de mai mult timp, Ionuţ fiind crescut mai mult de bunica din partea tatălui. El a plecat de mai multe ori în străinătate să lucreze, şi în Italia, şi în Germania, iar rudele spun că a plecat ca orice tânăr care a vrut să-şi facă un rost în viaţă.

Vecinii şi cunoscuţii sunt şocaţi de această veste, ei ştiindu-l de băiat bun şi muncitor.

Recomandări pe aceeaşi temă

Cine este românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite