Roberta Anastase: „Instituţia Prefectului din Prahova este politizată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, a vorbit marţi despre o politizare a Instituţiei Prefectului din Prahova, dând ca exemplu cazul unui primar USL din judeţ, aflat încă în funcţie, deşi este condamnat, dar şi al altui edil, aparţinând PDL, suspendat imediat din funcţie de prefectul Marius Sersea, pentru conflict de interese

Roberta Anastase, a făcut afirmaţia marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL Prahova. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor vorbit despre o situaţie mai veche din judeţ, cazul celor doi primari, din Berceni şi din Drajna. Ion Bucur, edilul din Berceni, reales în 2012, îşi continuă mandatul, deşi este condamnat cu suspendare pentru neglijenţă în serviciu într-un dosar de delapidare, iar în acest caz, potrivit legii, Prefectura Prahova ar fi trebuit să constate încetarea de drept a mandatului.

Pe de altă parte, la scurt timp după ce Violeta Gonţea a devenit primar în comuna Drajna, a fost suspendată de Prefectură, pentru conflict de interese, pentru că deţinea şi funcţia de preşedinte al comitetului de părinţi în şcoala din localitate.

De remarcat este, în acest caz, faptul că nu există o decizie ANI de incompatbilitate în cazul primarului, iar secretarul comunei, cel care face astfel de sesizări către Prefectură, nu este legal în funcţie, neavând statutul de funcţionar. Cu toate acestea, decizia de suspendare a venit imediat, iar în cazul Berceni nu există nici o reacţie, ceea mă face să cred că Instituţia Prefectului este politizată în Prahova, iar prefectul Marius Sersea execută comenzi politice“, a spus Roberta Anastase.

Preşedintele PDL Prahova a spus că va înainta marţi două adrese către Prefectura Prahova, referitoare la cele două situaţii, iar dacă acestea vor rămâne în continuare fără rezolvare se va adresa primului-ministru Victor Ponta şi Ministerului Justiţiei.

Punctul de vedere al prefectului Sersea în legătură cu primarul din Berceni, exprimat oficial în mai multe rânduri, este că situaţia se referă la o condamnare din mandatul trecut, fără legătură cu cel actual.

Pe aceeaşi temă

Primăriţă din Prahova, suspendată de prefect pentru incompatibilitate

Condamnările anului, în Prahova. Fostul city-manager al Ploieştiului şi primarul din Berceni, închisoare cu suspendare

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite