Rezultate finale Evaluare Naţională 2013 Ploieşti. Mediile absolvenţilor au fost publicate pe site-ul ISJ Prahova: procentul de promovabilitate a rămas de 81,95% după contestaţii UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 5.800 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Prahova află miercuri, 3 iulie, notele finale la examenele de Evaluare Naţională din 2013

UPDATE 4 iulie, 11.30

Oficialii Inspectoratului Şcolar Prahova au publicat pe site-ul instituţiei, isj.ph.edu.ro, mediile obţinute de elevii din judeţ la Evaluarea Naţională şi ierarhizarea acestora, în funcţie de note, pentru admiterea la liceu.

Rezolvarea celor 366 de contestaţii depuse de absolvenţii de clasa a VIII-a din Prahova nu a adus nici o modificare în procentul de promovabilitate din judeţ, destul de mare în acest an, de 81,94%.

Doar 98 dintre cele 255 de contestaţii de la limba română au fost admise şi numai 19 dintre cele 111 de la matematică şi au primit o notă mai mare faţă de evaluarea iniţială.

Cu toate acestea, tranşa de elevii cu medii de 5 şi peste 5 a rămas aceeaşi, adică 4.682 de candidaţi dintre cei 5.716 candidaţi care s-au prezentat la probele de examen în Prahova. 59 de înscrişi nu au mai ajuns la Evaluarea Naţională.

1.034 de candidaţi nu au reuşit să obţină nota 5 nici după recalculare.

Anul trecut, peste 1.500 de candidaţi nu au reuşit să obţină nota de trecere la Evaluarea Naţională, cu aproximativ 500 de elevi mai mult decât în 2013, pe când alţi aproape 4.500 au promovat examenul.

3 iulie, ORA 08.45

Emoţii pentru cei aproximativ 5.800 de elevi de clasa a VIII-a din Prahova care au susţinut săptămâna trecută examenele pentru Evaluarea Naţională 2013, rezultate care vor conta pentru admiterea în clasa a IX-a.

Primele rezultate au fost afişate sâmbătă, pe 29 iunie, iar mediile finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 3 iulie.

Înainte de contestaţii, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Prahova, 81,94% din totalul celor care au susţinut examenul de la finalul clasei a VIII-a, adică 4.682 de candidaţi, au obţinut medii de 5 şi peste 5.

366 de absolvenţi din Prahova au depus contestaţii după afişarea rezultatelor parţiale.

Media de la evaluarea naţională contează în proporţie de 50% pentru admitere, restul de 50% fiind reprezentat de media anilor de gimnaziu.

adevarul.ro le va oferi cititorilor săi posibilitatea să consulte notele candidaţilor din judeţ la Evaluarea Naţională, folosind un tool marca admitereliceu.ro. Notele vor fi publicate dupa ce vor apărea şi pe portalul edu.ro.

De reţinut este faptul că rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională 2013 se vor afişa la avizierele şcolilor pe 3 iulie, urmând ca listele complete, cu notele şi ierarhia elevilor la nivel naţional, în urma examenului de Evaluare Naţională 2013, să fie publicate pe 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educaţiei, dedicat admiterii la liceu: admitere.edu.ro.

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Prahova găsiţi numeroase date şi informaţii despre examenul de Evaluare Naţională.

Conform calendarului de admitere la liceu, în perioada 5-9 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a vor completa, împreună cu părinţii şi diriginţii, opţiunile în fişele de înscriere.

Elevii vor fi  repartizaţi computerizat pe 16 iulie, iar pe 17 iulie, listele cu absolvenţii repartizaţi vor fi afişate la şcolile unde elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi.

Calendar admitere liceu

• 5-9 iulie - Completarea fişelor de înscriere
• 6-10 iulie - verificarea fişelor de înscriere
• 16 iulie - repartizarea computerizată
• 17 iulie - afişarea listelor cu repartizaţii
• 17-26 iulie - depunerea dosarelor la licee

Pe aceeaşi temă

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Ploieşti - 81,94% din candidaţi au luat note peste 5

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Elevii din Prahova au depus 366 de contestaţii

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite