Revelion indoor sau pe pârtii, pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se schiază în condiţii excelente la Sinaia. FOTO: Adevărul
Se schiază în condiţii excelente la Sinaia. FOTO: Adevărul

Valea Prahovei este, şi în această iarnă, destinaţia preferată a turiştilor. Peste 90% din locurile de cazare sunt ocupate, iar Revelionul se anunţă unul specific muntelui, cu multe tradiţii şi petreceri pe pârtii

Cea mai aglomerată, dar şi cea mai scumpă staţiune, este Sinaia, unde cele peste 10.000 de locuri (atât din unităţile clasificate cât şi cele care nu sunt incluse în circuitul oficial), vor fi ocupate, până în seara de 31 decembrie, în proporţie de peste 95%.

Turiştii vor petrece Revelionul indoor, în restaurante, cluburi sau pensiuni, cu multă mâncare, băutură, muzică, dar şi tradiţii – colindători şi focuri de tabără.

Având în vedere specificul acestei sărbători la munte, autorităţile locale nu au pregătit concerte în staţiune şi nici pe pârtii.

Cu toate acestea, recuperarea de pe 1 ianuarie se va face tot la schi sau săniuş. Stratul de zăpadă are între 10 şi peste 100 de centimetri şi se schiază pe toate cele 13 pârtii din staţiune.

Fun Park la Buşteni

Nici la Buşteni nu vor fi concerte în oraş sau pe pârtii, mai ales că zăpada s-a subţiat, iar administratorii domeniului schiabil vor folosi orele în care pârtiile nu sunt folosite pentru a pune în funcţiune tunurile de zăpadă artificială.

Se schiază, totuşi, în condiţii normale atât pe Kalinderu I şi II.

Pentru relaxare, în Buşteni este singurul Fun Park de pe Valea Prahovei. Parcul este dotat cu o sanie-tobogan, carusel, snowtubing, are o pârtie sintetică de schi pentru începători şi o bandă transportoare. Instalaţiile funcţionează şi pe timpul nopţii, parcul fiind dotat cu nocturnă, iar tariful este acelaşi de anul trecut, adică 5 lei/tură.

Revelion pe pârtie la Azuga

Azuga este singura staţiune unde Revelionul va fi organizat de administraţia locală pe pârtii, cu un spectaculos foc de artificii, un DJ care se va ocupa de muzică, dar şi şampanie din partea primăriei. Schiorii au la dispoziţie pârtia Sorica, şi Cazacu Baby şi Variantă.

Pe pârtia mare Cazacu nu se schiază. Temperaturile ridicate din ultimele zile au mai topit din zăpadă.

Ultra-last minute pe 31 decembrie

Atât la Buşteni cât şi la Azuga, locurile sunt ocupate în proporţie de peste 90%. Turiştii care vor decide în ultimul moment să rezerve camere sau vile o pot face inclusiv pe 31 decembrie.

Cele mai multe oferte sunt pentru vilele închiriate integral, de 8 până la 16 persoane, pentru tarife de aproximativ 10.000 de lei pentru 3 nopţi.

Sunt însă şi oferte pentru camere individuale, cu preţuri care pleacă de la 80 de lei de persoană/noapte.
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite