Protest la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti. Activităţile care nu sunt urgente, suspendate pe termen nelimitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti anunţă că suspendă pe termen nelimitat activităţile de urmărire penală care nu au caracter de urgenţă, în semn de protest faţă de lipsa transparenţei puterii legislative şi executive şi lipsa de predictibilitate în ceea ce priveşte propunerile de modificare a legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Magistrații prahoveni, în grevă
Magistrații prahoveni, în grevă

 Conform unui comunicat emis, marţi, de PCA Ploieşti, în cadrul Adunării Generale s-a luat act de "comportamentul neloial" al puterii legislative şi executive faţă de principiile ce guvernează activitatea magistraţilor procurori.

"Lipsa transparenţei puterii legislative şi executive şi lipsa de predictibilitate în ceea ce priveşte propunerile de modificare ale Legii nr. 303/2022, afectează grav drepturile şi interesele legale, atât ale procurorilor, cât şi ale cetăţenilor, precum şi stabilitatea şi statutul magistraţilor procurori", arată sursa citată.

Astfel, în cadrul Adunării Generale a procurorilor s-a hotărât, ca măsură de protest, suspendarea pe termen nelimitat a activităţii de relaţii cu publicul, a activităţilor de urmărire penală care nu au caracter de urgenţă, precum şi participarea procurorilor doar în şedinţele de judecată care impun urgenţă.

"De asemenea, au fost convocate Adunările Generale ale procurorilor din cadrul Parchetelor de pe lângă Tribunalele Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Buzău, Râmnicu-Sărat, Pogoanele, Pătârlagele, Târgovişte, Găeşti, Pucioasa, Răcari, Moreni, Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte, Mizil şi Sinaia, în care s-a hotărât suspendarea pe termen nelimitat a activităţii de relaţii cu publicul, restrângerea activităţii de soluţionare a dosarelor penale care nu au caracter de urgenţă, raportat la starea de fapt, la cele în care s-au dispus măsuri preventive, precum şi participarea procurorilor doar în şedinţele de judecată care impun urgenţă", mai arată comunicatul citat.  

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite