Proiect de alimentare cu gaze în 11 comune prahovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 localităţi prahovene situate în apropierea DN1 au intrat într-un proiect de alimentare cu gaze naturale. Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a purtat ieri discuţii cu primarii şi cu mai mulţi furnizori de servicii, pentru extinderea reţelei de alimentare în partea de sud, una dintre ultimele zone deficitare

Primarii din zona de sud a judeţului Prahova au fost convocaţi, ieri, la Palatul Administrativ din Ploieşti, pentru ultimele discuţii privind pregătirea unui proiect amplu de introducere a reţelei de alimentare cu gaze naturale. Aflate printre ultimele localităţi din judeţ care nu sunt alimentate, autorităţile locale din cele 11 comune s-au asociat pentru a demara mai uşor lucrările de modernizare, urmând ca şi Consiliul Judeţean să asigure o cotă de cofinanţare. La discuţii au participat şi reprezentanţii a doi dintre operatorii de profil, Transgaz şi Mega Construct.

Comunele Olari, Gherghiţa, Drăgăneşti, Dumbrava, Balta Doamnei şi Puchenii Mari urmează să realizeze un studiu de fezabilitate, cifrat la aproape 100.000 de lei, care să stabilească valoarea lucrărilor necesare. Situaţia este mai avansată în cazul comunelor Şirna, Tinosu, Gorgota şi Poienarii Burchii, plus satul Stejaru din Brazi, care deja au contractat un constructor şi aşteaptă eliberarea autorizaţiei de construire pentru începerea lucrărilor.

Autorităţile judeţene se aşteaptă ca lucrările în cele cinci localităţi să înceapă în septembrie, urmând ca şi celelalte şase să intră în program, undeva la începutul anului viitor. „Au fost discuţii cu toţi primarii implicaţi. Sperăm ca lucrările la primul tronson să înceapă la 1 septembrie. Mai aşteptăm un aviz de la CFR şi încă unul pentru traversarea Drumului Naţional 1, la Potigrafu. Acum am definitivat ultimele detalii şi pentrui tronsonul doi. Vom pleca pe un coeficient de utilizatori de 30% din populaţie pe următorii cinci ani, astfel încât lucrarea să poată fi depusă la Ministerul Economiei pentru avizare. Primarii au încercat să propună un coeficient de 50%, însă acest lucru nu este realizabil. Experienţa lucrărilor similare din ultimii ani ne-a arătat că, în prima fază, se racordează cam 20% din populaţie, plus toţi consumatorii industriali şi instituţiile de stat", ne-a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Acesta a precizat că, dacă nu apar contestaţii şi întârzieri, prahovenii din cele 11 localităţi ar putea să aibă acces la reţeaua de gaze naturale începând de anul viitor. Alimentarea zonei de sud face parte dintr-un set mai vechi de proiecte al conducerii CJ, printre care se mai află şi desfăşurarea unor lucrări similare pentru alimentarea integrală a zonei Slănic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite