Procurorii au cerut din nou arestarea preventivă pe numele lui Vlad Constantin, afaceristul care a provocat un imens scandal în DNA Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au cerut pentru a doua oară arestarea preventivă a omul de afaceri Vlad Constantin, zis Şomerul din Comarnic, urmărit penal într-un dosar de şantaj şi ultraj.

Motivul pentru care anchetatorii au considerat oportun să ceară din nou cea mai dură măsură preventivă este acela că Şomerul ar fi luat legătura cu martori în cauză, susţin surse judiciare.

Cererea de rearestare a omului de afaceri din Comarnic a fost înaintată iniţial la Judecătoria Ploieşti, însă instanţa a respins solicitarea Parchetului şi a decis ca Vlad Constantin să fie plasat în arest la domiciliu cu interdicţia de a vorbi cu părţile implicate în dosar, printre care se află şi primarul din Valea Doftanei, Costea Lucian Vileford. Soluţia a rămas definitivă în urma contestaţiei depusă de procurori la Tribunalul Prahova care a confirmat decizia instanţei de fond, prin urmare Vlad Constantin a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

“(…) în rejudecare, dispune următoarele: În temeiul art. 221 alin.1 C.p.p. impune inculpatului VLAD CONSTANTIN, obligaţia de a nu părăsi domiciliul unde locuieşte efectiv, respectiv cel de la adresa din oraşul Comarnic, (…) jud. Prahova fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. În temeiul art. 221, alin. 2, lit. b – C.p.p. impune inculpatului Vlad Constantin ca pe durata arestului la domiciliu să nu comunice pe nicio cale, direct sau prin persoane interpuse, cu martorii Iacob Ion, Manea Vladimir, Turea Marian Daniel, Udroiu Claudiu – Silviu, Stănică Virgil Traian, precum şi cu oricare altă persoană vătămată, parte civilă şi cu oricare altă persoană căreia îi va fi atribuită calitatea de martor de către organul de urmărire penală sau de către instanţa de judecată (cu excepţia soţiei şi a rudelor ori a afinilor pînă la gradul al IV – lea, inclusiv, dacă aceste persoane au calitatea de martor sau subiect procesual principal)”, conform soluţiei Tribunalului Prahova. 

În prezent, Vlad Constantin este urmărit penal într-un dosar de şantaj şi ultraj, instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Omul de afaceri este acuzat că “ar fi eliminat concurenţa în domeniul exploatării materialului lemnos de pe raza judeţului Prahova, prin  ameninţarea cu un act de justiţie viciat, lăsând impresia că are influenţă asupra unor funcţionari şi magistraţi. De asemenea, ar fi şantajat  şi  ultragiat un funcţionar public cu funcţie de conducere şi un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova” conform unui comunicat remis presei de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În noiembrie 2016, Vlad Constantin a fost arestat preventiv în acest dosar, dar după câteva luni a fost plasat în control judiciar. Pentru că a încălcat obligaţiile impuse de această măsură preventivă, în sensul că nu avea voie să intre în contact cu alte persoane care aveau calitate de martori sau părţi vătămate în cauză, procurorii au cerut din nou arestarea preventivă.

Vlad Constantin a devenit celebru la nivel naţional după ce a dat publicităţii o serie de înregistrări audio cu vocea procurorului DNA Mircea Neguescu. Înregistrarea a fost realizată în timpul unei conversaţii pe care magistratul o purta cu soţia omului de afaceri, în timpul căreia a adus o serie de acuze şi cuvinte jignitoare la adresa unor colegi din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite