Proba de matematică a început cu emoţii în Prahova. 4 eliminaţi din examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.100 de candidați din Prahova au început în această dimineaţă a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea de matematică sau istorie, la alegere. Rămâi pe ploiesti.adevarul.ro pentru a vedea în timp real cum decurge Bac-ul restanțierilor sau Bac-ul de toamnă.

ORA 13.05

Patru candidaţi au fost eliminaţi de la proba de matematică/istorie din Prahova pentru că au încercat să copieze. Foarte mulţi dintre cei înscrişi pentru susţinerea celei de a doua probe scrise, adică peste 400 de candidaţi, nu s-au prezentat astăzi la examen.

ORA 12.30

La ieşirea din examen, foarte mulţi candidaţi erau dezamăgiţi de greutatea subiectelor şi nu aveau speranţe prea mari că vor trece cu bine de această probă. „La mate am picat şi în vară, ştiam că e mai simplu în a doua sesiune, dar a fost extraordinar de greu. Am venit degeaba, că nu iau eu 6 la matematică", era supărat Cristi Banciu.

Puţin mai bine a fost pentru cei care au ales istoria, subiectele la această probă au avut un nivel mediu de dificultate în accepţiunea candidaţilor.

ORA 9.30

Agitaţie mare în această dimineaţă la cele 10 centre de examinare, organizate în Prahova. Absolvenţii de clasa a XII-a au avut emoţii foarte mari înainte de intrarea în clase pentru că matematica este materia care le dă şi cele mai multe bătăi de cap şi „produce" şi cele mai multe note sub 5.

A început sesiunea de toamnă a bac-ului

„Este singura materie la care am picat în vară, am învăţat în timpul verii, dar tot am emoţii", era îngrijorat Andrei Bălanca din Boldeşti care tremura tot, din cauza frigului după cum spunea el. Absolventul a susţinut matematica la centrul de examinare de la Şcoala „Sfântul Apostol Andrei" din Ploieşti.

O prahoveancă susține bac-ul la 35 de ani

Candidat la bac: „La prima sesiune m-am trezit prea târziu“

Colegii săi de suferinţă păreau mult mai relaxaţi, unii poate datorită ţigărilor pe care le-au „devorat" una după alta înainte de intrarea în săli.

Candidaţii de la bac vor fi supravegheaţi de camerele video de la alegeri

4.500 de absolvenţi de clasa a XII-a din Prahova s-au înscris, în total, la toate probele bac-ului de toamnă.

Calendarul examenului de Bac

29 august - Limba şi literatura română
30 august - Limba şi literatura maternă
31 august - Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
2 septembrie - Proba la alegere a profilului şi a specializării
4 septembrie - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 - 20.00)
7 septembrie  - Afişarea rezultatelor finale

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite