Primul weekend în extra-sezon pe Valea Prahovei. Preţuri mai mici la cazare, pârtii mai puţin aglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile vor fi mai puţin aglomerate în weekend. FOTO Adevărul Ploieşti
Pârtiile vor fi mai puţin aglomerate în weekend. FOTO Adevărul Ploieşti

În timp ce majoritatea turiştilor sunt pe drumul înapoi spre casă zilele acestea, cei care nu au ajuns la munte de Crăciun sau Revelion se pot bucura de primul weekend în extra-sezon. Preţurile la cazare pe Valea Prahovei şi la Braşov au scăzut drastic şi vă puteţi bucura de sporturile de iarnă pe pârtii mai puţin aglomerate

După aproape două săptămâni când preţurile de la munte au atins maximul acestei ierni, iar capacitatea de cazare a ajuns la aproape 100%, administratorii de hoteluri şi pensiuni de pe Valea Prahovei şi Braşov au scăzut pretenţiile, iar tarifele au devenit rezonabile pentru cazare şi masă.

Pentru a nu rămâne cu camerele goale şi pentru a atrage turiştii de extra-sezon, foarte mulţi au pregătit şi oferte speciale. Astfel, pentru rezervări care încep din 3 sau 4 ianuarie, în loc de 150 de lei camera pe noapte în pensiuni de trei stele din Buşteni, Azuga sau Sinaia, tariful scade la 120 sau 100 de lei, preţurile obişnuite din weekend.

De asemenea, dacă luaţi în considerare o prelungire a weekend-ului într-un mini-sejur, la trei sau patru nopţi de cazare achitate, administratorii de pensiuni oferă încă una gratuit.


În schimb, la Poiana Braşov, preţurile au rămas foarte apropiate de cele din perioada Crăciunului şi a Revelionului, iar multe dintre hoteluri au toate camerele rezervate până duminică seară. Camerele libere au tarife mai mari ca pe Valea Prahovei, între 180 de lei pe seară la o pensiune şi 1.000 de lei la un hotel de trei stele cu demipensiune.

Mai ieftin este, în schimb, la Predeal, unde o cameră într-o vilă poate fi închiriată cu preţuri care pleacă de la 100 de lei şi pot ajunge, în funcţie de stele şi margarete, până la 225 de lei. Cu 330 de lei, de exemplu, două persoane pot petrece patru nopţi într-o cameră dublă, la o pensiune de două stele. Este o ofertă în care este achitat preţul pentru trei nopţi, iar a patra este gratuită. 

Liber pe pârtii

Preţurile mai mari din Poiana Braşov şi Predeal sunt explicabile prin faptul că se schiază pe majoritatea pârtiilor, în timp ce, pe Valea Prahovei, lipsa zăpezii naturale a dat peste cap planurile hotelierilor. Astfel, la Sinaia nu se schiază pe nici o pârtie, fiind amenajat la baza Pârtiei Noi doar un derdeluş de sanie, iar în staţiune un patinoar.

Chiar şi aşa, weekend-ul este un bun moment pentru iubitorii sporturilor de iarnă să se bucure de alunecatul pe schiuri sau placă, pe pârtii neaglomerate.

La Buşteni, pe pârtia Kalinderu I, la Predeal şi Azuga, stratul de zăpadă artificială este cuprins între 10 şi 25 de centimetri, astfel că se poate schia în condiţii acceptabile. În Poiana Braşov, se schiază în condiţii foarte bune pe pârtiile Sulinar, Drumul Roşu, Bradul şi partea superioară a pârtiei Lupului, stratul de zăpadă fiind de aproximativ 30 de cm.

Vă mai recomandăm

Norme de siguranţă pe pârtiile din Maramureş

FOTO Schi în imperiul jazzului de la Gărâna. Trei pârtii micuţe îi aşteaptă pe iubitorii sporturilor de iarnă
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite