Primarul comunei prahovene Măgureni, condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Iarca, primarul comunei Măgureni. FOTO arhivă Adevărul
Gheorghe Iarca, primarul comunei Măgureni. FOTO arhivă Adevărul

Gheorghe Iarca, edilul comunei prahovene Măgureni, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu

Decizia, definitivă şi irevocabilă, a fost pronunţată vineri de Curtea de Apel Ploieşti, care a respins recursul primarului şi a menţinut sentinţa iniţială, dată de Judecătoria Câmpina în octombrie 2012, informează phonline.ro.

Primarul comunei Măgureni fusese reclamat de o fostă angajată a instituţiei, dată afară la scurt timp după ce Gheorghe Iarca a preluat mandatul, în 2008. Pe lângă condamnarea cu suspendare, primarul a fost obligat de prima instanţă şi la plata sumei de 5.000 de lei, ca daune morale.

Condamnarea penală va atrage, automat, şi pierderea mandatului. Conform Legii administraţiei publice, este atributul prefectului să constate neregula şi să declare vacantarea postului, mai scrie sursa citată.

În urmă cu aproximativ doi ani, primarul Gheorghe Iarca a ieşit în evidenţă prin ideea ca localitatea pe care o păstorea să aibă un imn. Iniţiativa urma să facă cunoscută comuna la nivel naţional pentru a-i dezvolta potenţialul turistic al acesteia.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite