Preşedintele unei asociaţii din Ploieşti, condamnat la închisoare cu suspendare pentru că cheltuit în mod ilegal o parte din fondurile europene obţinute pentru a ajuta comunitatea de rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvia Manea, preşedintele unei asociaţii de ajutorare a comunităţii de rromi, a fost condamnată, marţi, de Tribunalul Prahova,  la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost  găsită vinovată de infracţiunea de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene.

 Prejudiciul imputat în această cauză este de 24.995 euro. În vederea recuperării prejudiciului, instanţa a decis să menţină sechestrul asigurator instituit de procurorul de caz asupra unui autoturism marca Logan, aflat în proprietatea Silviei Manea.

Conform procurorilor DNA Ploieşti, “în perioada 2008 – 2009, Silvia Manea, în calitate de responsabil legal al Proiectului PHARE intitulat <<Acte pentru casa mea>> în valoare totală de 62.190 de euro, al cărui beneficiar a fost asociaţia al cărei preşedinte era inculpata, a utilizat, în alt scop decât cel stabilit prin proiectul menţionat, sumele de bani acordate cu titlu de avans în valoare de 24.995,00 euro din finanţarea nerambursabilă, fără respectarea prevederilor legale. În concret, la data de 21 martie 2008, după acordarea avansului în cuantum de 24.995,00 euro, preşedintele asociaţiei a efectuat, în mod succesiv, o serie de tranzacţii bancare prin intermediul cărora a transferat din contul special de proiect deschis în euro, în contul special de proiect deschis în lei, toate sumele de bani virate de Autoritatea Contractantă cu titlu de avans. Ulterior, inculpata a retras aceste sume de bani din contul pentru lei, fără a depune la Autoritatea Contractantă documente justificative din care să rezulte modul de utilizare a sumelor de bani. Deşi notificată de mai multe ori de către Autoritatea de Implementare – Secretariatul General al Guvernului pentru depunerea raportului final privind implementarea proiectului, inculpata Manea Silvia nu a răspuns notificărilor şi nu a justificat în niciun fel cheltuielile realizate în cadrul proiectului, astfel că Autoritatea de Implementare a reziliat contractul de finanţare la data de 27 octombrie 2010,” Se arată într-un comunicat al DNA.

În timpul anchetei, Silvia Manea a acceptat să semneze un acord de recunoaştere a faptelor. După ce sentinţa va rămâne definitivă, Silvia Manea va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Complexului de servicii pentru persoanele cu dizabilităţi din comuna Vultureşti, judeţul Argeş sau în cadrul Centrului de zi pentru copii şi tineri cu dizabilităţi „Şanse egale” din comuna Domneşti, judeţul Argeş

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite