Poliţistul Valentin şi câinele Ref, decoraţi de ministrul de Interne. Ei au găsit-o în viaţă pe fetiţa uitată de mamă la marginea unei păduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul Valentin Arsene şi câinele său Ref, cei doi eroi care au reuşit să o găsească în viaţă pe Ana Maria, fetiţa din comuna prahoveană Dumbava care a dispărut, joi seară, după ce mama sa a lasat-o la marginea unei păduri, au fost decoraţi de ministrul de Interne Carmen Dan.

Arsene a fost decorat cu cea mai înaltă distincţie pe care o poate primi un poliţist, dar şi o primă de cincizeci la sută din salariu în fiecare lună până la sfârşitul anului, iar Ref, câinele special antrenat pentru identificarea de persoane dispărute, a primit distincţia de „Câine erou”, un ham special şi o mingiuţă portocalie pentru joacă.

Valentin Arsene şi Ref au fost eroii zilei de joi, atunci când în satul Zănoaga din comuna prahoveană Dumbrava a fost o adevărată desfăşurarea de forţe pentru găsirea în viaţă a unei copile de doar doi ani dispărută de acasă din neglijenţa părinţilor.

Timp de şase ore, zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi localnici au scotocit pădurea şi grădinile în spereanţa ca Ana Maria va fi descoperită la timp înainte să fie atacată de animalele sălbatice.

A fost solicitat chiar şi ajutorul unui elicopter dotat cu camere de termoviziune şi reflectoare pentru a ajuta la căutări, însă fetiţa a fost găsită de Ref şi de antrenorul său, poliţistul Valentin Arsene.

Poliţistul a explicat că a cerut mamei copilei o hăinuţă a fetiţei pentru ca Ref să identifice mirosul persoanei pe care o avea de căutat. În aproximativ două ore, câinele a dat de urma fetiţei care se afla într-o zonă mlăştinoasă, cu picioruşele blocate în noroi, pe marginea râului Teleajen.

Copila a fost găsită la timp, pentru că deja se instalase hipotermia şi în curând şi-ar fi pierdut cunoştinţa. Era speriată, plină de noroi, însetată şi cu temperatura corpului de 35 de grade Celsius, dar în viaţă şi asta a contat cel mai mult.

Ana Maria se află acum în grija medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti şi, cel mai probabil, va fi luată din sânul familiei pentru a fi introdusă într-un program de protecţie socială. Mai are alţi patru fraţi în aceeaşi situaţie, pentru că părinţii au serioase probleme cu alcoolul.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite