Poliţistul din Prahova acuzat că a bătut un băiat în secţia de poliţie, cercetat disciplinar şi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un poliţist de la o secţie din judeţul Prahova este cercetat disciplinar şi în cazul său a fost deschis dosar penal după ce o femeie a reclamat că fiul său a fost bătut de agenţi. Acuzaţiile la adresa poliţistului sunt de purtare abuzivă.

Poliţia judeţeană Prahova anunţă, sâmbătă, că faţă de un poliţist din cadrul Inspectoratului a fost declanşată cercetarea prealabilă prin Biroul de Control Intern al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, după ce o femeie a reclamat că fiul său adolescent a fost bătut de omul legii.

"Totodată a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, fiind sesizată unitatea de parchet competentă”, menţionează IPJ Prahova.

Anchetele au fost deschise după ce, în cursul zilei de vineri, o femeie din comuna Gornet Cricov a solicitat intervenţia unui echipaj medical, afirmând că fiul său, în vârstă de 16 ani, ar fi fost agresat de poliţişti.

Primele verificări arată că băiatul fusese chemat la secţia de poliţie, cu o zi înainte, în urma unui conflict cu un coleg de şcoală.

"În baza sesizării s-a constituit echipă operativă, care, din primele verificări, a constatat faptul că, la data de 17 martie a.c.,  minorul în cauză a fost invitat la sediul unităţii de poliţie în vederea consilierii acestuia cu privire la un conflict pe care l-ar fi avut cu un alt coleg, în incinta unei unităţi de învăţământ”, a transmis Poliţia judeţeană Prahova.

Surse din cadrul IPJ Prahova precizează că poliţistul este din cadrul unui post rural de poliţie arondat Poliţiei Oraşului Urlaţi şi lucrează în MAI din anul 2017.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite