Ploieşti: Zeci de incendii izbucnite din cauza neglijenţei proprietarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pagubele în urma incendiilor au fost de sute de milioane de lei
Pagubele în urma incendiilor au fost de sute de milioane de lei

De la începutul anului şi până în prezent, pompierii au avut de luptat cu flăcările în 40 de incendii izbucnite în cea mai mare parte la casele particulare din judeţul Prahova.

Numai în ultima săptămână, zece astfel de evenimente au lăsat fără un acoperiş deasupra capului în mijlocul iernii mai multe familii din Balta Doamnei, Starchiojd, Valea Călugărească, Colceag, Vărbilău, Băneşti şi Bărcăneşti. Pagubele materiale produse de furia focului s-au ridicat la 157.500 lei. Au ars acoperişurile construite din lemn, tavanele din camere, mobilierul şi bunurile de uz casnic.

Majoritatea incendiilor au izbucnit din cauza neglijenţei proprietarilor care nu au protejat termic
coşurile de evacuare a fumului faţă de materialele combustibile sau care aveau sisteme de încălzire defecte. În unele localităţi, din cauza drumurilor impracticabile, echipajele de pompieri s-au deplasat pe jos, acţionând pentru localizarea şi lichidarea incendiilor  cu mijloace de primă intervenţie.

Sfaturi pentru a evita incendiile

Pentru a preîntâmpina izbucnirea incendiilor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova îi sfătuiesc pe cetăţeni să nu alimenteze, indiferent de situaţie, sobele în exces şi să monteze sobele fără acumulare de căldură respectând distanţele de siguranţă faţă de elementele de construcţie realizate din materiale combustibile. De asemenea, pardoseala combustibilă de sub sobele fără acumulare de căldură trebuie izolată cu o placă de azbest de 0,5 centimetri acoperită cu tablă sau printr-un postament de cărămidă , beton cu grosimea de 6 centimetri, iar aprinderea focului în sobă nu se va face utilizând benzină sau motorină, această practică putând genera, în caz de neatenţie, accidente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite