Ploieşti: Un judecător a fost detaşat la Ministerul Justiţiei fără acordul preşedintelui tribunalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Gabriel Tănăsescu de la Tribunalul Prahova a fost detaşat pe o perioadă de trei ani la Ministerul Justiţiei, adâncind şi mai mult criza de personal din judeţ.

Conform unui comunicat primit de la Tribunalul Prahova, la data de 4 februarie 2010, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus detaşarea domnului judecător Tănăsescu Gabriel, din cadrul Tribunalului Prahova la Ministerul Justiţiei, pe o perioadă de trei ani, începând cu data de 8 februarie 2010.

Această măsură a fost adoptată fără a se fi solicitat, în prealabil, punctul de vedere al Preşedintelui Tribunalului Prahova, aşa cum statuează art.6 alin.2 din Hotărârea nr.193/2006 a Consiliului Superior al Magistraturii, o astfel de cerere ajungând la instanţă abia în ziua şedinţei Secţiei pentru Judecători pe a cărei ordine de zi se afla respectiva propunere de detaşare.

În plus, Tribunalul Prahova funcţiona efectiv, de la data de 1 ianuarie 2010, cu un număr de doar 24 de judecători, dintr-o schemă de 40 de judecători, iar în anul 2009 a înregistrat o încărcătură medie/judecător de 1291 dosare, mult superioară mediei la nivel naţional, care a fost de 860 dosare/judecător.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite