Ploieşti: Ploieştenii tratează stresul cu acupunctură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tratament necesită zece şedinţe. Pentru a preveni îmbolnăvirea, specialiştii vă sfătuiesc să aveţi un regim alimentar regulat, fără a face abuzuri şi să practicaţi sport.

"Acupunctura nu este o vrăjitorie, iar foarte multe persoane au impresia că este o metodă rapidă de rezolvare a tuturor problemelor, ceea ce nu este adevărat", este de părere doctorul Gabriel Ştefan. Acesta spune că ploieştenii apelează la tehnicile medicale chinezeşti tradiţionale doar atunci când sunt disperaţi, şi nu înainte de a se îmbolnăvi.

"Acest concept asiatic este greşit interpretat de noi, europenii. Până să ajungi la acupunctură, trebuie să treci prin alte trepte. Omul trebuie să se cunoască în primul rând pe el. Să aibă o disciplină a regimului alimentar, să facă mişcare şi, nu în ultimul rând să acorde o mare importanţă relaţiei cu ceilalţi", spune doctorul. Gabriel Ştefan face naveta lunar între Germania şi România, acesta având un cabinet de specialitate şi peste hotare.

Gabriel Ştefan spune că prin acupunctura şi presopunctură se pot tratata diferite boli precum depresiile, durerile de cap, anumite boli organice, accidente vasculare şi alergii. "Cei care vin la cabinet sunt în general persoane de toate vârstele, cu o anumită stare materială şi care nu vor să cumpere medicamente".  

Foarte mulţi ploieşteni apelează la terapia chinezească pentru a scăpa de stresul de zi cu zi. "Sunt multe persoane care sunt copleşite de serviciu. Nu se pot detaşa de latura profesională, iar stresul pe care îl acumulează este foarte mare". Presopunctura, care este un fel de masaj energetic are menirea de a linişti persoana respectivă prin apăsarea anumitor puncte  aflate pe meridianele energetice ale corpului omenesc.

Potrivit medicinii tradiţionale asiatice, când un  meridian se blochează, apare boala. Pentru ca ea să fie înlăturată, se apelează la apăsarea cu degetele asupra unor puncte precise, deblocarea producându-se imediat. Simptomele neplacute sunt eliminate, restabilindu-se echilibrul fizic şi psihic. Un tratament necesită aproximativ zece şedinţe, însă acesta trebuie menţinut în permanenţă.

Preţuri cabinet

Cabinetul doctorul Gabriel Ştefan se află pe Bulevardul Independenţei, nr.23 bis, lângă fosta Policlinică cu plată. Stabilirea unui diagnostic şi o şedinţă de acupunctură costă 100 de lei, o şedinţă de acupunctură 40 de lei, iar o oră de presopunctură 70 de lei. Cabinetul mai oferă terapie cu oxigen la 30 de lei şi terapie prin lumânări cu efect curativ la 40 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite