Ploieşti: Pensionarii sunt disperaţi să prindă bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Pensionarii sunt îngrijoraţi că nu vor prinde bilete de tratament
Ploieşti: Pensionarii sunt îngrijoraţi că nu vor prinde bilete de tratament

Cererile bătrânilor nu pot fi depuse din cauza unor modificări ale criteriilor acordării tichetelor de tratament stabilite la nivel naţional

Obişnuiţi ca anul trecut, ca prima zi de depunere a cererilor pentru bilete de tratament pentru anul următor să fie prima zi lucrătoare a lunii decembrie, sute de pensionari au luat cu asalt Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Prahova, încă din primele zile ale acestei luni, pentru a se înscrie pentru bilete. „De două săptămâni vin în fiecare zi şi stau de dimineaţa până la amiază ca să fiu sigur că voi prinde bilet. Astăzi am ajuns aici pe la ora 9.30 dar nu cred că vor face înscrieri", explică Ion Niţu, un pensionar ploieştean.

Listă de aşteptare

Ca să fie siguri că nu vor rata înscrierile, pensionarii şi-au făcut o listă pe care au trecut numele lor în ordinea în care s-au aşezat la coada din faţa Casei de Pensii Prahova. „Eu sunt numărul 1.735 pe listă şi sper că voi prinde un loc bun", adaugă Niţu. Bătrânii spun că, deşi au fost anunţaţi de angajaţii CJP Prahova să nu mai aştepte la rând, pentru că biletele se vor acorda anul acesta pe baza altor criterii nu, ei totuşi nu au încredere în aceste explicaţii. „Soţul meu are o paralizie de doi ani şi medicul ne-a spus că numai dacă ajunge la băi poate să-şi mai revină. Nu vrem să rămânem fără bilet, mai ales că nu avem încredere în ce ne spun cei de la Casa de Pensii", spune o altă pensionară, Cornelia Mihalcea.

Se schimbă criteriile

Reprezentanţii Casei de Pensii Prahova spune că, la nivelul Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS) s-a luat decizia de a fi modificate criteriile de acordate a biletelor de tratament. „Revizuirea criteriilor în baza cărora se acordă biletele de tratament constă în eliminarea criteriului repartizării biletelor în funcţie de ordinea depunerii cererilor , data de la care vor putea fi preluate cererile pentru biletele acordate pe 2010 precum şi noile formulare de cerere urmează să ne fie comunicate de către CNPAS", explică purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Prahova, Iulian Boţoc.

Aşteptare zadarnică

Ţinând cont de eliminarea criteriului „primul venit-primul servit", reprezentantul CJP Prahova îi sfătuieşte pe bătrâni să nu mai aştepte în frig în faţa instituţiei pentru a se sigura că vor intra în posesia biletelor de tratament, mai ales că în acest moment nici bugetul asigurărilor de stat pentru anul 2010 nu a fost aprobat, fapt ce determină amânarea preluării cererilor lor. În 2009, în Prahova un număr de 19.000 de pensionari au depus cereri pentru tratamente în staţiuni balneoclimaterice, însă numai 8.087 de persoane au reuşit să beneficieze de aceste bilete.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite