Ploieşti: Ordinul privind desfiinţarea duty-free-urilor, suspendat de Curtea de Apel Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la formularea unui recurs la decizia instanţei ploieştene, firmele care au avut câştig de cauză îşi vor putea desfăşura în continuare activitatea.

Firmele SC Euroavipo şi Euro Trade Invest au câştigat în instanţă suspendarea ordinului dat de ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, privind desfiinţarea magazinelor duty-free de la graniţă. “La Curtea de Apel Ploieşti au fost pronunţate două sentinţe care sunt executorii de drept, producându-şi efectele de îndată privind suspendarea ordinului Ministerului de Finanţe. Cele două sentinţe sunt atacabile în termen de cinci zile de la comunicare. Aceasta nu a avut încă loc pentru că judecătorul nu şi-a motivat decizia”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti, judecătorul Simona Buzoianu.

Ordinul semnat pe 9 februarie de ministrul finanţelor preciza ca “în termen de 45 de zile de la data intrării în vi­goare a prevederilor prezentului ordin, ope­ra­torii economici autorizaţi să desfăşoare acti­vitatea de comercializare de mărfuri în re­gim duty-free vor lua masuri în vederea li­chidării stocurilor de băuturi distilate, rachiuri, li­chio­ruri şi alte băuturi spirtoase şi produse din tu­tun din magazinele duty-free autorizate, astfel încât la ex­pi­rarea acestui termen să nu se mai co­mer­cia­lizeze prin magazinele duty-free au­to­rizate astfel de pro­duse”.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite