Ploieşti: Nu sunt vaccinuri pentru bebeluşi, printre care şi cel pentru poliomielită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă dozele de vaccin BCG destinate imunizării bebeluşilor împotriva tuberculozei au ajuns în Prahova şi vor fi suficiente pentru tot anul, cele destinate prevenirii unor boli la fel de grave întârzie în continuare.

„Din vaccinul HB pentru hepatita B am primit doar 200 de doze, deşi necesarul este de 8.000 în Prahova şi abia dacă ne ajung pentru a imuniza bebeluşii născuţi luna aceasta, iar despre vaccinurile ROR şi pentavalent nu avem nicio veste", ne-a declarat Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Mai exact, este vorba despre vaccinurile împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului şi despre cel împortiva difteriei, tetanosului şi poliomielitei, administrate bebeluşilor la 2, 4, 6 şi respectiv 12 luni. Preţul acestora, în cazul în care părinţii îşi permit să le cumpere din farmacii, variază între 170 şi 250 de lei o singură doză, în funcţie de fabricant.

Din vaccinul BCG au fost distribuite în Prahova 28.000 de doze, dintre care 2.500 au fost deja folosite pentru a imuniza bebeluşii născuţi în perioada februarie-iunie.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite