Ploieşti: Disponibilizaţii de la UPET Târgovişte s-au împrumutat de bani ca să vadă dacă li se face dreptate la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 130 de disponibilizaţi de la UPET Târgovişte îşi caută dreptatea la Ploieşti
Peste 130 de disponibilizaţi de la UPET Târgovişte îşi caută dreptatea la Ploieşti

Zeci de persoane disponibilizate de la UPET Târgovişte au umplut astăzi holurile Curţii de Apel Ploieşti,  în aşteptarea unei decizii a completului de judecată, în dosarul prin care cer să intre în posesia unor salarii compensatorii pe care uzina la care au lucrat a refuzat să le mai dea.

Mulţi dintre disponibilizaţii de la UPET Târgovişte spun că s-au împrumutat de bani ca să vină, astăzi, la Ploieşti.

"Am cerut unui vecin 50 de lei ca să fiu şi eu prezent în sala de judecată, alături de foştii mei colegi. Sunt unic întreţinător de familie, iar şomajul este pe sfârşite", a spus Iulian Bănică, care a lucrat timp de peste 30 de ani ca lăcătuş mecanic.

Foştii angajaţi ai societăţii unde sunt produse utilaje petroliere se plâng că au primit doar jumătate din cele 12 salarii compensatorii prevăzute prin lege, în contractul colectiv de muncă.

La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, Tribunalul Dâmboviţa a respins acţiunea formulată de salariaţi, cauza aflându-se în prezent pentru pronunţare la Curtea de Apel Ploieşti, instituţie care a apreciat că trebuia introdus în proces şi sindicatul UPET.

Vom reveni cu amănunte.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite