Ploieşti: Daniel Mircea îl imită perfect pe “Bibanul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Mircea are în fiecare spectacol la care participă câte un moment dedicat lui Dem Rădulescu
Daniel Mircea are în fiecare spectacol la care participă câte un moment dedicat lui Dem Rădulescu

Este agent de securitate la o bancă din Ploieşti. Îi place actoria, joacă teatru ca amator, iar preferatul său este regretatul Dem Rădulescu, pe care îl imită ori de câte ori are ocazia.

Prietenii, cunoştinţele şi colegii de muncă îl complimentează deseori pe Daniel Mircea, aseamănându-l la fizic şi la voce cu actorul Dem Rădulescu. Agentul de pază ploieştean a făcut o pasiune pentru rolurile renumitului artist după ce, în 1981, s-a prezentat în faţa sa în încercarea de a-I deveni student, la concursul de admitere organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L.Caragiale", din Bucureşti.

"A fost un moment emoţionant, îmi doream extraordinar de mult să fac teatru, să joc pe scenă. Am trecut de primele două probe, de ultima însă nu am reuşit să trec cu brio. Poate că trebuia să fac şi pregătire, iar eu nu ştiam asta. Era vorba de o improvizaţie pe o temă aleasă de comisia de examinare, a cărei preşedinte era marele Dem. El mi-a spus atunci şi ţin minte cuvintele sale cât o să trăiesc :"eşti prea bun pentru teatru, ai mutră de film". A însemnat enorm pentru mine", îşi aduce aminte, cu emoţie, Daniel Mircea.

Are zeci de spectacole la activ

Neşansa de nu se număra pe lista admişilor la U.N.A.T.C nu l-a demoralizat însă. Visul său s-a împlinit până la urmă. La scurt timp, ploieşteanul s-a înscris la o facultate particulară de teatru, la clasa actorilor Horaţiu Mălăele şi Sebastian Papaiani.

"Eram tare fericit că reuşisem ceea ce mi-am propus. Fericirea însă nu a durat mai mult de un an, pentru că facultatea nu era acreditată şi s-a desfiinţat. Dar ca experienţă, a fost ceva unic", susţine actorul amator. A absolvit apoi cursurile Şcolii Populare de Artă din Ploieşti şi s-a înscris în trupa de teatru a Cercului Militar Judeţean Prahova. de ani buni se ocupă de prezentarea unor momente vesele şi ca membru al Fundaţiei "Buna Vestire".  

Nici nu mai ştie numărul spectacolelor la care a participat în calitate de artist amator. "Sunt multe şi am numai amintiri foarte frumoase. Mergeam şi încă merg la festivităţile dedicate zilelor unor localităţi din Prahova, am jucat teatru pentru copii, pentru pensionari, pentru tineri, pentru toată lumea. Ca fapt divers, în adolescenţă vroiam să devin poliţist, însă m-am gândit că e cazul să înveselesc lumea nu să împart amenzi", spune ploieşteanul care-l imită pe Dem Rădulescu.

I se spune "Artistul"

Daniel Mircea are în fiecare spectacol la care participă câte un moment dedicat lui Dem Rădulescu. Ştie pe dinafară toate replicile din filmele şi piesele de teatru în care a jucat "Bibanul".

"De dragul lui mi-am lăsat mustaţă. Cred că şi în viaţa de familie îi semăn, nefiind chiar un soţ statornic. La sfârşitul programului de lucru, la bancă, uneori îmi învelesesc colegii cu replicile lui Dem din seria B.D. Am şi o poreclă "Artistul". Cu ea am rămas de pe vremea când eram angajat la Camera de Comerţ şi Industrie", povesteşte agentul de pază.

 Întrebări şi răspunsuri

Ce cuvinte ale lui Dem Rădulescu le considerati memorabile?

La sfârşitul fiecărui spectacol, am o replică de-a "Bibanului" pe care îmi place să o spun publicului: "toată viaţa e o comedie, iar noi actorii care o jucăm n-avem o dorinţă alta mai vie decât aplauze ca să luăm". Iubesc acest actor, de aceea mi-am lăsat şi mustaţă, ca să-I semăn mai bine.

Aveţi emoţii când urcaţi pe scenă?

Chiar dacă sunt actor amator nu am emoţii, niciodată nu am avut. Câd urc pe scenă uit de tot şi tot ce îmi doresc este să-i fac pe spectatori să uite de necazurile pe care le au acasă şi să se simtă bine.

 Ce-i place

"În afară de filmele lui Dem Rădulescu, pe care le revăd ori de câte ori am ocazia, la televizor, îmi place să merg la spectacolele Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti. Îmi plac şi femeile frumoase"

Ce nu-i place

"Nu-mi plac oamenii trişti, pesimişti, care cred că totul e negru şi greu. Nu-mi plac turnătorii şi mincinoşii"

Profil

Născut

5 august 1962, la Ploieşti

Studii

Liceul Industrial Ploieşti, Şcoala de Artă

Familie

Divorţat, are un fiu de 22 de ani

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite