Ploieşti: 480 de doze de vaccin pentru copii au ajuns în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de o lună, nou născuţii şi copiii de până într-un an nu mai sunt vaccinaţi împotriva rubeolei, rujeolei, oreionului sau a tuberculozei.

După ce Institutul Cantacuzino din Capitală a pierdut autorizaţia de producere a acestor vaccinuri, stocurile Direcţiei de Sănătate Prahova s-au epuizat. Nici medicii de familie nu mai au vaccinuri, aşa că peste 2400 de copii au fost amânaţi de la imunizarea obligatorie.

Institutul Cantacuzino din Bucureşti era până acum singura instituţie din ţară unde se produceau vaccinurile necesare copiilor şi bebeluşilor. Linia de producţie a institutului nu mai funcţionează însă din cauza aparaturii depăşite. Cei care suferă sunt miile de copii din Prahova care se pot îmbolnăvi în orice clipă pentru că nu au fost vaccinaţi la timp.

"Luna trecută am primit numai vaccinul anti-hepatitic, ceilalţi copii care nu au reuşit să facă vaccinul care lipseşte de pe piaţă au fost amânaţi. Doar o parte dintre părinţi şi-au permis să cumpere vaccinuri din farmacii, pentru că sunt foarte scumpe. Aşa că ceilalţi sunt nevoiţi să aştepte" ne-a declarat medicul de familie Simona Schelbach.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au găsit o soluţie de moment. Este nevoie urgentă de aproximativ 1700 de doze de vaccin împotriva rujeolei, rubeolei şi a oreionului. "Astăzi vom merge la Bucureşti pentru a ridica 480 de doze de vaccin ROR. Le-am obţinut prin redistribuire de la DSP Bucureşti. Sunt insuficiente, dar vom încerca să ne descurcăm cu acestea până situaţia se va remedia. În schimb, nu avem şi nici nu vom ştii când vom primi vaccinurile BCG şi pe cel polivalent", a declarat medicul Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova.

De la începutul acestui an şi pană acum, s-au născut în Prahova peste 1500 de copii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite