Ploieştenii din Malu Roşu au datorii de peste 2 miliarde de lei la Dalkia. Administratorul delapidator a decedat (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii dau vina pe fostul administrator că ar fi delapidat asociaţia, însă acesta a decedat recent, lăsându-i pe oameni cu datoriile neachitate.

De o lună de zile, ploieştenii care aparţin celei mai mari asociaţii din cartierul Malu Roşu nu mai au apă caldă. Cele 397 de apartamente au acumulat datorii la furnizorul de energie termică SC Dalkia din anul 2007 de peste 2 miliarde de lei vechi. Oamenii se chinuie să încălzească apă pe aragaz pentru a se spăla sau merg pe la rude. "Noroc că stă cumnatul meu la câteva blocuri distanţă că mă duc la el să îmi fac baie. Dar plec cu părul ud acasă, am şi răcit, însă nu am altă soluţie. Am şi copil mic de câteva luni. Mă chinui să încălzesc apă pentru a-l să spăla în cădiţă, însă este foarte greu, bătaie de joc", ne-a spus Elena Jercan, care stă în blocul 45B. Locatarii spun că de vină pentru datorii este fostul administrator al asociaţiei, Ioan Ilieş.

Locatarii acuză şi furnizorul de energie termică

"Fostul administrator a furat banii asociaţiei, iar acum ne pun tot pe noi să dăm bani. Însă, suntem cu facturile la zi, nu văd de ce ar mai trebui să plătim dacă am plătit odată. Cei de la Dalkia sunt şi ei vinovaţi pentru că nu ne-au trimis înştiinţări mai demult cu datoriile pe care le avem, pentru că altfel ne sesizam. Acum, dacă Ilieş a murit, nu ştiu cine o să mai plătească datoriile", ne-a spus revoltat Stelian Bădulescu. Reprezentanţii Dalkia susţin că ei nu sunt vinovaţi pentru situaţia de la asociaţia PT8 din Malu Roşu. "Locatarii vor primi apă caldă atunci când îşi vor achita datoriile. A fost încheiat un angajament plată cu asociaţia PT8 Malu Roşu în octombrie 2010 pentru debite în valoare de 127.732 lei, însă acesta nu a fost respectat. Locatarii au avut prea mare încredere în administrator", ne-a declarat Ioana Iliescu, manager comercial al SC Dalkia.

Vedeţi mai multe poze cu locatarii nemulţumiţi de la asociaţia PT8

Potrivit preşedintelui Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Ploieşti, Simona Băicoianu, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova există un dosar pe numele fostului administrator, Ioan Ilieş. "Există dosar la Parchet pe numele lui Ioan Ilieş care este acuzat că ar fi delapidat asociaţia cu peste 4 miliarde de lei vechi. Acesta şi-a asumat toată răspunderea conducerii asociaţiei şi a gestiunii însă, între timp, a decedat şi probabil că locatarii vor fi nevoiţi să acopere datoriile", ne-a zis Simona Băicoianu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite