„Pensia municipală“ propusă de un candidat din Ploieşti, motiv de plângere penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La scurt timp după ce senatorul USL Iulian Bădescu a anunţat că va oferi un venit lunar de 200 de lei pentru pensionari, din bugetul local, dacă va deveni primarul Ploieştiului, prin oraş au apărut fluturaşi prin care vârstnicii au fost informaţi că Bădescu ar vrea să la diminueze pensiile la 200 de lei

Candidatul USL la Primăria Ploieşti, Iulian Bădescu, a depus vineri o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie Prahova, solicitând găsirea şi pedepsirea celor care au distribuit fluturaşi calomnioşi la adresa sa.

Scandalul a izbucnit după ce Bădescu a promis în campanie că va oferi o „pensie municipală", cel mai probabil în valoare lunară de 200 de lei, ca formă de ajutor social pentru vârstnici, din bugetul local al municipiului. La foarte scurt timp, ploieştenii au început să primească fluturaşi „otrăviţi", în care mesajul era complet distorsionat, iar oamenii erau instruiţi să nu voteze cu Bădescu pentru că acesta vrea să le reducă pensiile la 200 de lei!

CITIŢI ŞI:

Candidatul Bădescu: „Pensia municipală e o formă de ajutor social"

Considerând că acest gen de mesaj îi aduce un serios prejudiciu, candidatul USL a solicitat ca Poliţia să înceapă o anchetă.

În dimineața zilei de 17 mai 2012, mi s-a adus la cunoștință faptul că pe raza minicipiului Ploiești au fost distribuiți "fluturași" conținând o serie de afirmații neadevărate și defăimătoare la adresa mea.

Materialele respective conțin o serie de fapte nereale ( aceea că eu aș susține ideea de a reduce pensiile la 200 lei pentru toți pensionarii) care îmi prejudiciază atât imaginea publică cât și pe cea profesională, în calitate de senator al României. Mai mult, documentele respective sugerează fără nici o urmă de dubiu că unul dintre demersurile mele politice, la care fac referire expresă și indubitabilă, ar avea ca scop săvârșirea de către mine a unei inșelătorii.

De asemenea, în cadrul aceluiași material sunt proferate injurii la adresa mea și a președintelui USL Prahova, domnul Mircea Cosma.

Prin prezenta, vă rog, domnule Comisar șef, să dispuneți efectuarea cercetărilor necesare identificării autorilor faptelor mai sus descrise", se arată în sesizarea depusă de candidatul ploieştean la Poliţie.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Prahova despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite