O nouă atracţie pe Valea Prahovei: restaurantul în formă de OZN, unde eşti întâmpinat de Darth Vader

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un restaurant destinat turiştilor care tranzitează DN1 dinspre Bucureşti spre staţiunile de pe Valea Prahovei s-a deschis la ieşire din Câmpina, în dreptul comunei Cornu. Investiţia este privată şi depăşeşte suma de 1,5 milioane de euro.

Localul „Pizza&Grill“ se află chiar pe marginea DN1, cu intrare doar de pe sensul Ploieşti-Braşov. Construcţia nu are cum să nu atragă atenţia: pare mai degrabă un OZN eşuat la marginea pădurii. Tot decorul este întregit de prezenţa unor personaje din Star Wars, dar şi de luminile albastru-neon, care se reflectă straniu, mai ales în întuneric. Temutul Darth Vader, dar şi stormtrooperi, mult mai prietenoşi însă decât cei din film, întâmpină clienţii care au curiozitatea să treacă rampa în incinta restaurantului.

image

Aspectul de navă spaţială al restaurantului atrage atenţia şoferilor care au drumt pe DN1 spre Sinaia  FOTO Diana Frîncu

„Este un concept care aparţine arhitectului Petre Ţalea (n.r. - arhitectul a creat şi decorul Hell's Kitchen, emisiunea difuzată de A1 n.r.), cu multă lumină, rupt parcă dintr-un decor de film SF, cu personaje din Star Wars. Cei care trec prin zonă vor putea să intre puţin în atmosfera celebrului film. Construcţia aparţine societăţii Neptun SA din Câmpina, iar toate echipele care au participat la realizarea clădirii şi amenajarea decorului sunt din România“, a declarat Alexandra Ungureanu, managerul restaurantului.

image

Interiorul restaurantului pare desprins dintr-un decor de film SF   FOTO Diana Frîncu 

Capacitatea restaurantului este de 88 de locuri, iar sala de evenimente, încă nefinalizată,  care se află la demisolul „farfuriei zburătoare“, poate găzdui până la 110 persoane. „Sala destinată evenimentelor nu este deocamdată terminată, pentru că şi ea are o arhitectură mai specială şi încă se mai lucrează la decoruri. Şi aici vom păstra o linie specific filmelor Science Fiction“, a explicat Ungureanu. Tot în curs de amenajare este terasa exterioară, care face legătura între restaurant şi pădurea din imediata apropiere şi care va funcţiona doar pe timpul sezonului cald.

Noul restaurant asiguă 16 locuri de muncă, în special pentru tineri care sunt la început de drum. Deşi proprietarii au oferit salarii mai mari decât minimul pe economie, managerul restaurantului a precizat că una dintre cele mai mari provocări a fost să găsească personal calificat sau tineri care ar dori să se specializeze în domeniu.

image

Intrarea în restaurantul autogrill OZN  se face printr-un tunel de lumină alastră           FOTO Diana Frîncu

Din punct de vedere al serviciilor, restaurantul nu merge pe un anumit gen de bucătărie, ci una destinată truiştilor sau şoferilor aflaţi în tranzit. Se servesc pizza, burgeri, grill şi în general preparate de tip fast food, dar şi prăjituri, răcoritoare, bere şi cafea.

image

Decorul SF te întâmpină chiar şi la toaletă    FOTO Diana Frîncu

Conceptul de „autogrill“ este destul de des întâlnit în Europa, în special pe autostrăzi şi drumuri naţionale, fiind destinat în special şoferilor de cursă lungă, dar şi turiştilor care tranzitează ţara pe distanţe lungi şi care vor să consume mâncare caldă, nu doar semipreparate din benzinării.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite