O femeie a rămas în ciorapi pe un traseu din Bucegi unde stratul de zăpadă este de un metru: „Pur şi simplu i-a căzut talpa”

0
0
Salvamontiştii din Buşteni au intervenit pentru a ajuta femeia rămasă desculţă în Bucegi FOTO Facebook/Salvamont Buşteni
Salvamontiştii din Buşteni au intervenit pentru a ajuta femeia rămasă desculţă în Bucegi FOTO Facebook/Salvamont Buşteni

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit pentru a recupera o femeie în vârstă de 46 de ani care a rămas în ciorapi pe un traseu din Bucegi după ce talpa ghetelor s-a dezlipit.

 Femeia a mers desculţă până în momentul în care i-au îngheţat picioarele şi a decis să ceară ajutorul salvatorilor.

”Pe traseul Babele - Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a ramas desculţă în zapada care pe alocuri depăşeşte un metru grosime. Pentru că a venit echipată cu ghetuţe de stradă, pur şi simplu, i-a cazut talpa.  A mers în ciorapi, până i-au ingheţat picioarele şi, când nu a mai putut, a sunat după ajutor”, au anunţat salvamontiştii din Buşteni pe pagina de Facebook.

 La numai câteva minute de primul caz, o altă femeie de 46 de ani ”a suferit o epuizare fizica pe acelasi traseu”, arată sursa citată. Cea de-a doua turistă intenţiona să ajungă la Crucea Caraiman cu fiul ei, dar erau incălţaţi cu pantofi sport de vara.

”Trebuie să reamintim că iarna nu a trecut în munţi şi că un traseu relativ uşor pentru cei antrenaţi şi bine echipaţi, poate să pună mari probleme celor care nu prea au legătură cu muntele”, este avertismentul Salvamont Buşteni.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri