Naftalina, otrava care a ucis un om şi a băgat alte patru persoane în spital. Ce au găsit pompierii într-o casă din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru persoane au ajuns intoxicate la spital
Patru persoane au ajuns intoxicate la spital

Un bărbat în vârstă de 75 de ani a murit şi alte patru persoane au fost transportate de urgenţă la spital din cauza unei intoxicaţii cu naftalină. „Otrava“ care a fost la un pas să omoare o familie întreagă se afla în şifonier.

 Pentru că dulapul se afla poziţionat lângă sobă, naftalina s-a încălzit şi a început să emane un miros înţepător, dar pe care oamenii nu l-au sesizat pentru că dormeau.

Pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 02.00 în satul Salcia, după ce patru persoane manifestau o stare generală de rău.

La sosirea la locul intervenţiei, pompierii au găsit în locuinţă un bărbat în vârstă de 75 de ani care prezenta semne incompatibile cu viaţa, fiind declarat decedat de către echipajul medical.

Celelalte patru victime manifestau o stare de rău, dar erau conştiente şi cooperante, au fost evaluate medical şi transportate la UPU Ploieşti. Pentru eficientizarea misiunii, am solicitat sprijinul unui echipaj CBRN de la USISU Ciolpani în vederea efectuării unor verificări suplimentare în locuinţă, constând în măsurători specifice, astfel încât familia să revină în locuinţă fără a fi pusă în pericol.

Potrivit wikipedia, naftalina pătrunde în organism pe cale respiratorie, cutanată şi rar pe cale digestivă.

Naftalina este un toxic hemolizant - produce leucocitoză, anemii, hepatotoxic, nefrotoxic, iar la nivel ocular generează cataractă.

În caz de ingerare (copii) se produc tulburări digestive, uneori hipotensiune şi deshidratare. La o doză de 30g apare coma, deseori urmată de convulsii. La indivizii cu anumite afecţiuni medicale se declanşează mai uşor hemoliza, icter hemolitic şi nefropatie tubulară.

Inhalarea vaporilor produce cefalee, greţuri, transpiraţii, lezare renală, nevrită optică (cataractă).

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite