Mircea Ionescu Quintus va fi înmormântat marţi la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal s-a stins din viaţă, vineri, la Ploieşti FOTO Mediafax
Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal s-a stins din viaţă, vineri, la Ploieşti FOTO Mediafax

Funeraliile seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus, care s-a stins din viaţă, vineri, la vârsta de 100 de ani, vor avea loc la începutul săptămânii viitoare, marţi mai exact, la Ploieşti, oraşul unde a locuit în ultima parte a vieţii, alături de soţia sa, Viorica.

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal a decedat vineri după-amiază, cu puţin înainte de ora 14. Medicul său personal, care îl vizita zilnic, este cel care a constatat decesul şi a anunţat vestea tristă.

Mircea Ionescu Quintus era suferind de o bună perioadă de timp, de altfel ultima dată când a fost văzut în public se întâmpla în urmă cu şase luni, mai exact în data de 17 martie, zi în care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

A fost invitat atunci la Palatul Cotroceni unde a fost decorat de preşedintele Klaus Iohanis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer.

Apropiaţi ai familiei Quintus suţin că înmormântarea a fost programată peste patru zile tocmai pentru ca Răzvan, fiul său, care locuieşte în Germania, să aibă timp să ajungă în ţară.

Municipiul Ploieşti datorează multe familiei reputatului politician. Spre exemplu, imobilul în care se află Muzeul Judeţean de Artă a fost donat administraţiei publice de Ion Ionescu Quintus, tatăl seniorului liberal.

Mircea Ionescu Quintus s-a retras la Ploieşti în urmă cu aproximativ 20 de ani şi în tot acest timp vizita frecvent sediul organizaţiei judeţene a partidului său de suflet şi s-a implicat în activitatea liberalilor prahoveni.

Cu  doi ani în urmă a anunţat că medicul nu-i mai permite să părăsească domiciliul, din cauza afecţiunilor medicale, astfel că rare ori a mai fost văzut în public.

Mircea Ionescu Quintus a fost preşedintele PNL în perioada 1993-2001 şi senator în legislaturile 1996 -2000 şi 2004-2008. A deţinut funcţia de Ministru al Justiţiei în perioada în care premier al României era Theodor Stolojan.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite