Micii din carne de cal au făcut prima victimă. Directorul DSV Prahova va fi schimbat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Terecoasă, şeful DSV Prahova, a fost schimbat din funcţie. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
Mihai Terecoasă, şeful DSV Prahova, a fost schimbat din funcţie. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Mihai Terecoasă, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Prahova, a fost demis pentru comunicare defectuoasă în scandalul iscat de micii care conţin carne de cal, livraţi de o firmă din Ploieşti

La sfârşitul săptămânii trecute, 200 de kilograme de carne tocată etichetată greşit drept vită, deşi era de cal, a fost descoperită de inspectorii ANSVSA, în timpul unui control la un hypermarket Kaufland din Capitală.

Cercetările au mai descoperit faptul că, în realitate era vorba despre un lot de 1.500 de kilograme de carne, distribuită în 36 de judeţe, care provine de la firma Nicolin SRL din Ploieşti.

Scandalul a fost cu atât mai mare cu cât firma care a livrat stocul către depozitul Kaufland este SC Nicolin SRL din Ploieşti iar soţia patronului, Gina Camelia Nicolescu este şef Serviciu Igienă Veterinară – Epidemiologie la Direcţia Sanitar Veterinar Prahova.

Între timp, oficialii ANSVSA au anunţat că vor face analize amănunţite ale lotului de carne. Marţi, pe agenţiile naţionale de ştiri au apărut declaraţii ale şeful DSV Prahova, Mihai Terecoasă, în care directorul confirma prezenţa cărnii de cal în loc de carne de vită în lotul de mici din magazinele Kaufland.

În scurt timp, ANSVSA a ieşit cu un comunicat oficial în care se precizează că “Nu au fost finalizate verificările în cazul suspiciunii substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carne tocată (mici). Alerta, declanşată în data de 14 martie, privind suspiciunea de substituire a cărnii de vită cu carne de cal în carne tocată, continuă. Pentru încheierea acestei anchete este necesar buletinul de analiză de confirmare, eliberat de către Laboratorul Naţional de Referinţă, din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară.

Analizele respective vor fi finalizate în cursul zilei de joi, 21 martie, 2013. Declaraţiile directorului DSVSA Prahova nu sunt susţinute de rezultatele buletinelor de confirmare. Menţionăm că respectiva persoană nu a fost autorizată să facă declaraţii în acest sens“, se arăta în  comunicatul ANSVSA.

Comunicarea defectuoasă a dus la schimbarea din funcţie a lui Mihai Terecoasă, lucru confirmat de prefectul judeţului Prahova, Marius Sersea, pentru maxmedia.ro.

Potrivit sursei citate, conducerea DSV Prahova va fi preluată până la numirea unui nou director de către Alexandru Chirobocea, adjunctul direcţiei.
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite