Mega-ţeapă prin telefon! O prahoveancă a fost prostită să dea peste 20.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliția avertizează că numărul ţepelor prin telefon e tot mai mare Foto: arhiva Adevărul
Poliția avertizează că numărul ţepelor prin telefon e tot mai mare Foto: arhiva Adevărul

Convinsă de un necunoscut că a câştigat 20.000 de euro din partea unei companii de telefonie fixă, o femeie din judeţul Prahova i-a transmis acestuia codurile de reîncărcare de la 11 cartele valorice pentru mobil şi a depus 20.000 de lei în mai multe conturi

O femeie din oraşul Breaza a aflat pe propria piele că neatenţia - ca să nu fim mai duri - se plăteşte. Ea a reclamat poliţiştilor din localitate că a fost înşelată de persoane necunoscute. Echipa operativă care a demarat cercetările a stabilit că reclamanta a fost contactată telefonic de un bărbat necunoscut, care s-a recomandat ca fiind angajat al unei reţele de telefonie fixă. Bărbatul i-a cerut mai multe date personale, printre care şi numărul de telefon mobil deţinut, a întrebat-o de când este abonată al reţelei de telefonie fixă respectivă, după care i-a spus că este câştigătoarea sumei de 20.000 de euro. 

Ulterior, reclamanta a fost apelată de aceeaşi persoană pe telefonul mobil, apelantul spunându-i că pentru a intra în posesia premiului trebuie să cumpere 11 cartele reîncărcabile pentru telefonia mobilă. Lucru pe care, bineînţeles, femeia l-a făcut fără să stea pe gânduri. Conform înţelegerii, i-a transmis apelantului codurile de reîncărcare ale fiecărei cartele, lucru solicitat de bărbat, chipurile, pentru a-i valida premiul.

Dar scenariul nu s-a oprit aici. Văzând că e rost de mai mult, bărbatul i-a comunicat că pentru a încasa suma de bani câştigată, respectiv cei 20.000 de euro, trebuie să depună la bancă şi poştă, suma de 20.000 de lei, defalcat, în diferite conturi, pe numele a două persoane. Nici asta nu i-a dat de gândit, iar femeia, încântată de ideea că va câştiga de patru ori mai mult, a plătit şi cei 20.000 de lei.

După depunerea sumelor respective, apelantul i-a comunicat că în ziua de 06 aprilie urmează să fie contactată pe telefonul fix în vederea încasării sumei de 20.000 de euro. Lucru care, bineînţeles, nu s-a întâmplat...

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite