Marcel Bădălău, bărbatul care a vrut să-şi omoare iubita într-o cofetărie din Ploieşti, condamnat definitiv la închisoare. Va plăti daune morale record pentru Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece ani de închisoare şi 100.000 de euro daune morale este pedeapsa pe care a primit-o Marcel Bădălău, tânărul care şi-a înjunghiat fosta iubită cu mai multe lovituri de cuţit în timp ce aceasta se afla într-o cofetărie din cartierul Nord din Ploieşti.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, luni, să menţină sentinţa dată în noiembrie de Tribunalul Prahova, care l-a găsit vinovat pe Bădălău de tentativă la omor calificat.

Bărbatul se află în prezent încarcerat la Penitentciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, dar este puţin probabil că va rămâne în continuare aici şi asta pentru că, instanţa de fond l-a obligat la tratament medical de specialitate „până la însănătoşire sau obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, măsură de siguranţă care se va executa în timpul executării pedepsei”, conform portalului instanţelor de judecată.

Marcel Bădălău a fost arestat preventiv  în data de 5 iunie, la o zi după ce a atacat-o în cofetăria Oli din Ploieşti pe Daniela Enache (20 de ani), tânăra care nu dorea să mai continue relaţia cu el.

Fapta a fost comisă în data de 4 iunie, la primele ore ale dimineţii, atunci când Daniela se afla la serviciu. Lucra ca vânzătoare la acea cofetărie şi încerca să-şi refacă viaţa după o relaţie eşuată cu Marcel Bădălău. Bărbatul nu a acceptat despărţirea, astfel că o ameninţa constant că o va omorî.

A încercat să-şi ducă planul până la capăt, doar că Daniela Enache a avut tăria să iasă în stradă şi să ceară ajutor trecătorilor, deşi avea cuţitul încă înfipt în piept. Fata a supravieţuit unor operaţii complicate, iar acum încearcă să treacă peste coşmarul prin care a trecut cu doar câteva luni în urmă. Se teme încă de fostul său iubit, astfel că le-a cerut judecătorilor să fie înştiinţată în cazul în care Marcel Bădălău va fi eliberat condiţionat din penitenciar.

Marcel Bădălău nu se află la prima agresiune asupra unei foste iubite. În anul 2012, o altă tânără a făcut plângere la Poliţie, reclamând faptul că a fost atacată de acelaşi băbat, doar că aceasta şi-a retras plângerea invocând faptul  că ancheta a durat mult prea mult. În iunie 2014, Judecătoria Ploieşti a încetat procesul în care Bădălău era acuzat de lovire şi alte violenţe.

 

 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite