Locul unde s-au căsătorit mii de cupluri de ploieşteni a ajuns o ruină FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Căsătoriilor, din Ploieşti
Casa Căsătoriilor, din Ploieşti

Dorită înapoi de conducerea Primăriei Ploieşti, Casa Căsătoriilor, una din clădirile simbol ale oraşului, este departe de gloria de-odinioară. Imobilul pare abandonat de ani buni

Consiliul Local a decis, la sfârşitul sîăptămânii trecute, formarea unei comisii care să negocieze cu proprietarii actuali ai Casei Căsătoriilor termenii preluării imobilului în patrimoniul municipalităţii. Apelul la dialog vine după mai multe încercări eşuate de a negocia, încheiate de fiecare dată din cauza pretenţiilor financiare foarte mari ale proprietarilor.

Imobilul a fost recâştigat în instanţă, iar în 2008 a expirat termenul până la care serviciul de stare civilă a putut fi găzduit acolo. De atunci, clădirea a rămas nelocuită. De-a lungul anilor, proprietarii au cerut de la 600.000 de euro până la două milioane, potrivit datelor oferite, la vremea respectivă, de reprezentanţii administraţiei locale.

Casa Căsătoriilor, aproape de a ajunge o ruină

Click pe imagini pentru fotogalerie

Clădirea a fost construită în jurul anului 1880, pentru Radu Stanian, om politic şi primar al Ploieştiului. Ea a fost reabilitată în perioada interbelică, iar din anul 1968 a găzduit cununii, informează cotidianul Telegrama. Totuşi, în cei patru ani în care n-a mai fost locuită, clădirea a ajuns într-un avansat stadiu de degradare. Ceea ce poate însemna că proprietarii vor fi mai dispuşi să lase la preţ. Poate însemna, de asemenea, că Primăria va avea foarte mult de cheltuit după eventuala achiziţie.

CITIŢI ŞI:

Comisie de negociere pentru cumpărarea Casei Căsătoriilor

„Cu siguranţă vom cere o nouă expertiză. Există una, mai veche, dar s-au schimbat foarte multe lucruri de atunci şi nu cred că mai este actuală. Preţurile imobiliarelor au scăzut între timp", a declarat Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului, citat de Telegrama.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite