Le-au tăiat limbile. Cai mutilați cu sadism, în comuna prahoveană Drajna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto captură protv.ro
Foto captură protv.ro

Trei cai au fost găsiți de proprietarii acestora cu limbile tăiate. Animalele au fost lăsate la păscut pe islazul din comună, iar oamenii îl bănuiesc pe un consătean de gestul sadic. Poliția a intrat pe fir.

Cazul a fost relatat de stirileprotv.ro care spun că trei cai din Drajna au fost găsiți mutilați de proprietarii acestora. La mijloc ar fi un conflict între doi săteni, pe un pământ, iar la mijloc au picat proprietarii cailor, fără nici o legătură cu războiul oamenilor din comună.

Aceștia fuseseră tocmiți să care iarba și au lăsat caii să pască pe islaz, iar dimineața i-au găsit mutilați.

Animalele au limba tăiată de la rădăcină și riscă să moară de foame, astfel că singura lor șansă pentru a nu se mai chinui este eutanasierea sau o intervenție chirugicală.

Poliția a demarat o anchetă

Poliția Prahova a intrat pe fir. Iată ce se arată într-un comunicat al instituției: „În ziua de 18.08.2012, doi bărbaţi din comuna Drajna au lăsat la păscut pe islazul comunal trei cabaline.

Ulterior, în dimineaţa zilei de 19.08.2012 când au mers la islaz, au constatat că cele trei cabaline prezentau leziuni produse prin tăiere la nivelul gurii, reclamanţii formulând plângere pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi distrugere faţă de un consătean cu care au avut mai multe discuţii contradictorii de-a lungul timpului. Cercetările sunt continuate în vederea clarificării situaţiei şi luării măsurilor legale care se vor impune".

Între timp, povestea cailor a ajuns și la Fundația Vier Pfoten. Reprezentanții acesteia s-au angajat să preia în custodie mânzul familiei Grigore, cel mai afectat dintre cei trei cai mutilați. Acesta va fi transportat la o herghelie din Corbeanca unde medicii veterinari îl vor trata pe cheltuiala fundației.

Și în sprijinul celorlalți doi cai, o iapa și un armăsar au sărit medicii veterinari din Prahova, care promit că îi vor scăpa de abator.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite