Înmormântare cu amenzi la Ploieşti. Zece persoane, inclusiv organizatorul evenimentului, sancţionate VIDEO

0
0
Convoi funerar la Ploieşti
Convoi funerar la Ploieşti

Zece persoane din Ploieşti care au participat, duminică 15 noiembrie, la o înmormântare au fost amendate de poliţie pentru că nu au respectat măsurile de protecţie. Printre acestea s-a aflat şi organizatorul evenimentului, a precizat Poliţia Prahova într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, înmormântarea a avut loc duminică 15 noiembrie, în Ploieşti pe strada Apelor. Pe lângă rudele îndoliate au fost prezente şi alte persoane surprinse de poliţie fără mască de protecţie, motiv pentru care au fost sancţionate conform legii.

”Vă informăm că la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de poliţie şi jandarmerie, care au îndrumat persoanele să respecte măsurile legale stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Poliţiştii au procedat la identificarea celor care nu s-au conformat  indicaţiilor, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 55/2020, respectiv una pentru organizatorul evenimentului şi 9 pentru participanţii care nu purtau mască de protecţie sau nu o purtau corespunzător, astfel încât să acopere nasul şi gura”, se arată în comunicatul de presă.

În imaginile surprinse de un şofer care a trecut prin zonă în momentul în care convoiul funerar a plecat către cimitir cel mai probabil, se poate vedea inclusiv un echipaj de poliţie, oprit pe marginea drumului. Biroul de presă al Poliţiei Prahova a explicat că ”scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni, ci, înainte de toate, conştientizarea faptului că, sănătatea şi viaţa sunt cele mai importante”.

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite